I ove subote, 2. svibnja, prenosit će se uživo istovremena Krunica Hrvata svega svijeta.

Uz patera Iku koji je pokrenuo projekt, krunicu će moliti sisački biskup mons. Vlado Košić, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, kustos hrvatskih franjevaca u SAD-u i Kanadi fra Jozo Grbeš, međugorski župnik fra Marinko Šakota, vlč. Tomislav Markić te predsjednik Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH Ivan Grbešić.

Izbornik Zlatko Dalić više je puta u javnosti posvjedočio svoju vjeru.

Tako je u ekskluzivnom intervjuu za naš portal izjavio: “Uvijek sam govorio da sam vjernik koji je zahvalan dragome Bogu na svemu što sam napravio u životu. Uvijek imam krunicu u džepu, ona je uvijek uz mene, ona mi daje snagu. U to vjerujem i jednostavno to se ne bojim reći. Imam molitve koje molim prije utakmice, vjerujem u Boga, vjerujem kada molim i jednostavno to je moj put, to je moj život. Tako je mene naučila moja mama, tako i ja učim svoju obitelj.”

Ovo je već peta Krunica Hrvata svega svijeta, a održava se svake subote u 14 sati po našem vremenu. Sudionici iz različitih dijelova Hrvatske i svijeta predmole je preko aplikacije Zoom, a sve se prenosi uživo preko YouTube kanala “Za vječnu slavu”. Krunicu ćete ove subote moći pratiti i na našem portalu.

Tino Krvavica | Bitno.net