Nova potvrđena projekcija za Zagreb: srijeda, 19.svibnja, u 19:30 sati.

Karte za filmske projekcije u Kinu Metropolis možete kupiti na blagajni kina u Muzeju suvremene umjetnosti od utorka do subote (od 11 do 21 sat, na tel. 01-605-2700, ili prije početka projekcije), na web stranici www.kinometropolis.eu te fizički za gotovinu na adresama: Berislavićeva 13 (Rockmark glazbena knjižara, tel. 01/532430), Ante Topića Mimare 38 (Turistička agencija Izazov) i Tisak Media (kiosk, Pothodnik Glavnoga kolodvora, Paromlinska 2a, tel. 01/4577 490).

Film kroz mješavinu fikcije i dokumentarnog pristupa pokušava prikazati iskustva ljudi koji su se preko Marije vratili vjeri i Crkvi. Redatelj i glumac Juan Manuel Cotelo, glumi u njemu “tajnog agenta”, “Đavoljeg odvjetnika” koji za cilj ima upoznati ljude na tri kontinenta koji su doživjeli povratak Isusu Kristu preko Marije. Tako se susreće s ljudima poput Amerikanca Johna Ricka Millera, bivšeg biznismena i savjetnika u američkoj vladi koji je nakon obraćenja postao evangelizator i danas se susreće sa svjetskim vođama, te ih nagovara da svoje zemlje posvete Isusu i Mariji. Ili s Kolumbijkom Amadom Rosom Perez, bivšim modelom koja je nakon nekoliko abortusa i koketiranja s istočnjačkim vjerama danas katolkinja. Autor filma otišao je i u Meksiko, gdje je razgovarao sa Salvadoreom Iniguezom, koji noću obilazi ulice toga grada i evangelizira prostitutke, pokušavajući ih izvući iz toga pakla.

U filmu je posjećeno nekoliko marijanskih svetišta, a važnu ulogu u njemu ima i Međugorje, koje je Španjolac također posjetio i gdje je razgovarao s ljudima kojima je odlazak na to mjesto promijenio život, a u filmu se pojavljuju vidjelice Vicka Ivanković, Mirjana Soldo i Milka Pavlović.