U SPOMEN FRA JURI

VIDEO Sutra će se u Samoboru održati prvi Memorijalni malonogometni turnir ‘Fra Juraj Vrančić’ – dođite i podržite ga!

Osim natjecateljskog, ovaj turnir ima i humanitarni karakter s obzirom da će na njemu biti pokrenuto donacijsko prikupljanje sredstava od nogometnih dresova čiji je fra Juraj bio strastveni sakupljač

Fra Juraj Vrančić (1977. – 2017.)

Vijeće za pravdu, mir i skrb za sve stvoreno Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda organizira sutra, 3. ožujka 2018., od 10 sati u Sportskoj dvorani Samobor, Andrije Hebranga 26, prvi Memorijalni malonogometni turnir “Fra Juraj Vrančić”.

Turnir će biti održan u spomen na istoimenog pokojnog franjevca, člana ove provincije, koji je 6. ožujka prošle godine od teške bolesti preminuo u 40. godini života i 17. redovništva.

Na turniru će nastupiti: Hrvatska reprezentacija beskućnika, Franjevački bogoslovi, Franjevačka mladež i momčad grada Samobora. Revijalnu utakmicu s početkom u 13 sati odigrat će hrvatske reprezentacije svećenika i novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim natjecateljskog, ovaj turnir ima i humanitarni karakter s obzirom da će na njemu biti pokrenuto donacijsko prikupljanje sredstava od nogometnih dresova čiji je fra Juraj bio strastveni sakupljač. Ponudom par stotina dresova mnogih sportskih klubova nastojat će se prikupiti sredstva za najsiromašnije građane Samobora.

Fra Juraj je rođen u Virovitici gdje je završio osnovnu i srednju školu. Franjevački habit je odjenuo 1. rujna 2001. godine u Svetištu Majke Božje Trsatske gdje je godinu dana poslije položio prve redovničke zavjete. Kao manji brat svetog Franje, službu sakristana obnašao je na Trsatu, zagrebačkom Kaptolu i posljednje godine života u Samoboru gdje je i preminuo.

Bio je i zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svijetu, u nogomet i aktivno igrao u Katoličkoj malonogometnoj ligi te poticao druge da se uključe u sportske aktivnosti. Godine 2009. i 2010. bio je pomoćni trener i duhovnik Hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika na svjetskim smotrama u Milanu i Rio de Janeiru.

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 2. ožujka 2018.

Možda vam se svidi