Građanska inicijativa, koja djeluje u okvirima Udruge Malaika, organizira „Hod za život“ u Rijeci 27. lipnja 2020. godine.

“Hod za život” miroljubivi je hod građana kojim se želi naznačiti važnost potpore životu od začeća do prirodne smrti, kao temeljnom pravu čovjeka.

Ove godine geslo hoda je “Moja kultura je kultura života”.

Ovogodišnja ruta, prema promijenjenoj odluci Grada Rijeke, iznosi točno 150 metara. Okupljanje hodača bit će na Titovu trgu, točnije pješačkom mostu u blizini hotela Continental, u 10 sati. Hodači će se potom kretati Fiumarom prema Jelačićevu trgu gdje sve okupljene očekuje glazbeni program.

Zabavni program započinje svjetski poznata zvijezda Bernarda Brunović iz Švicarske (rodom iz Hrvatske), koja će u repertoaru vlastitih pjesama i stranih covera prvi put javno izvesti svoju novu pjesmu “Wellcome on Earth” koja govori o majci i nerođenom djetetu. Inače, Bernarda je od rođenja slijepa te unatoč toj prepreci ostvaruje zavidnu glazbenu karijeru. Njoj će se pridružiti i Andy Ninvalle iz Nizozemske (rodom s Kariba) te MC Stewlocks, koji će izvoditi free style rap i beatbox (inače vrstan umjetnik koji surađuje i nastupa sa svjetskim poznatim imenima poput Candy Dulfer). Zadnji dio programa pripast će riječkom cover bendu, Triu Andreas, koji će nas animirati domaćim hrvatskim pjesama. Program završava u 13 sati.