Ovo je prilika za obnovu srca i duha, a u gradu Rijeci nije se održala već više od 10 godina kada je fra Zvjezdan Linić okupio mnoge.

Predvoditelj ovogodišnje duhovne obnove je fra Ante Vučković, poznati duhovnik iz Splita.

Program počinje u petak  9. lipnja u 18 sati. Bit će održan prvi nagovor Isus kao dijete – izvor rijeke – djeca i mladi“ nakon čega će uslijediti molitva krunice i Euharistijsko slavlje, a sve će završiti klanjanjem pred Presvetim.

U subotu, 10. lipnja, program počinje u 10 sati. U prvom dijelu programa koji traje do 13 sati održat će se dva nagovora „Sveta obitelj – razvijanje toka rijeke – obitelji“  i  Isusovo javno djelovanje – riječne bujice – zreli kršćaninte će se izmoliti krunica. Drugi dio programa počinje u 16 sati s pokorničkim bogoslužjem, a potom slijede četvrta kateheza Isusova muka i smrt – poniranje rijeke – čovjekove boli, tjeskobe i smrt, prigodna svjedočanstva i Euharistijsko slavlje. U 20 sati održat će se glazbeno-scenska predstava, a program završava Marijanskim bdjenjem i procesijom do svetišta Gospe Trsatske povodom 650. obljetnice Gospine slike.

U nedjelju, 11. lipnja, program počinje u 9 sati s posljednjim nagovorom Isusovo uskrsnuće i slava Svetog Trojstva – delta rijeke – čovjekov život u punini i uskrsnuće, a svečano završno Euharistijsko slavlje koje predvodi riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić bit će u 12 sati.

Bitno.net