Svjetski savez mladih Hrvatska ovoga petka (24. rujna 2021.) u 18 sati organizira online okrugli stol “OSTATI U HRVATSKOJ I NAKON COVID-19 PANDEMIJE?” s ciljem pokretanja javne rasprave o demografskim izazovima i ostanku mladih u Hrvatskoj i nakon COVID-19 pandemija. Rasprava će biti dostupna putem Facebook stranice “World Youth Alliance Hrvatska” te YouTube kanala “Svjetski Savez Mladih Hrvatska.

O demografskoj problematici, ostanku mladih u Hrvatskoj i nakon COVID-19 pandemije te javnim politikama govorit će:

Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije (video poruka)
Ivan Vidiš, državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike
– izv. prof. dr. sc. Roko Mišetić, Hrvatsko katoličko sveučilište
– izv. prof. dr. sc. Ivan Čipin, Ekonomski fakultet u Zagrebu

Rasprava će biti usmjerena na demografske trendove tijekom i nakon pandemije te mogućnosti unaprjeđenja javnih politika kojima će se poboljšati životni uvjeti mladih. Govornici će istaknuti primjere dobre prakse u kontekstu ublažavanja negativnih demografskih trendova čime će mlade potaknuti na aktivno promišljanje o demografskim izazovima.

SSMH se dugi niz godina kontinuirano i sustavno bavi temama iz područja demografije i ostanka mladih u Hrvatskoj. Organizacija online okruglog stola “OSTATI U HRVATSKOJ I NAKON COVID-19 PANDEMIJE?” je nastavak uspješnog osluškivanja potreba mladih.

Za više informacija o događaju pod nazivom “OSTATI U HRVATSKOJ I NAKON COVID-19 PANDEMIJE?”, pozivamo Vas da posjetite našu službenu Facebook stranicu.

Vidimo se u petak, 24. rujna 2021. u 18 sati!