vecer-s-autorom_drazen-busic

Prvi susret s autorom održat će se u Pinakoteci svetišta Gospe od Zdravlja (Split) 8. listopada 2016. s početkom u 20 sati. Tijekom večeri bit će prikazan dokumentarni film “Božji čovik” (60 min), nakon čega će autor predstaviti svoju novu, devetu po redu knjigu “Apokalipsa – rat za duše”. Film na DVD-u i knjigu posjetitelji će moći nabaviti za vrijeme programa. Posebni gosti večeri bit će Boris i Dolores Bašić (Kaštel Novi).

Radnja dokumentarca “Božji čovik” kreće od osobnog svjedočenja čovjeka koji je bio ovisnik o heroinu, prati njegov životni put kroz smrtonosnu bolest, preko pokušaja suicida te vodi ka obratu koji se dogodio u Kući susreta Tabor. Njegovu obraćenju slijedilo je obraćenje njegove obitelji. Boris i njegova supruga Dolores ne samo da su povjerovali u Krista, oni Mu već deset godina svim srcem služe. U Kaštel Novom su pokrenuli molitvenu zajednicu Sveti Leopold u kojoj su svoju novu duhovnu obitelj pronašli mnogi koji su i sami nekada bili na rubu društva: bivši narkomani, osuđivani kriminalci… Ukratko, riječ je o iznimnoj službi koja se temelji na zahvalnosti Bogu, a koja sada već dotiče stotine ranjenih i opterećenih.

U filmu sudjeluju: Boris i Dolores Bašić, o. Branko Zebić, don Jure Vrdoljak, fra Ivan Matić te članovi zajednice Sveti Leopold.

Knjiga “Apokalipsa – rat za duše” je knjiga nade. Govori o posljednjim vremenima, ali na bitno drugačiji način od većine drugih koje se bave ovom tematikom. Autor ukazuje na znakove koji najavljuju najvažnije događaje koji će se odigrati na Zemlji, ali bez populizma i senzacionalizma. Čitatelj zato ovdje dobiva vrlo realan uvid u ono što se sprema i gdje smo sada mi u svemu tome. Ovo je poziv kršćanima da prepoznaju te znakove, ali ujedno i poticaj da započnu djelovati u sili Duha Svetoga kao nikada do sada. Apokaliptički rat za duše već traje i zato autor poručuje: „Pokrenimo se jer vremena je sve manje!“

Najava prvih 8 susreta:

8.10.2016. u 20 sati – Svetište i župa Gospe od Zdravlja (Pinakoteka), Split
9.10.2016. u 19 sati – Kino dvorana, Dugi Rat
10.10.2016. u 20 sati – Župa Marije Pomoćnice (salezijanci), Split
12.10.2016. u 20 sati – Župa Kraljice mučenika, Radun
13.10.2016. u 19 sati – O.Š. Petra Zoranića, Jasenice
14.10.2016. u 18,30 sati – Župa sv. Ivana apostola, Mostar
17.10.2016. u 19:45 sati – Župa Marije kraljice apostola, Zaprešić
18.10.2016. u 19 sati – Zajednica Dobri pastir, Dubrava, Zagreb

Bitno.net