𝐒𝐯𝐚𝐤𝐢 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐞𝐜 𝐧𝐞𝐭𝐤𝐨 𝐨𝐝 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚 𝐢 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐤𝐢 𝐦𝐨𝐥𝐢𝐭 ć𝐞 𝐮 𝐬𝐯𝐨𝐣𝐨𝐣 𝐳𝐚𝐣𝐞𝐝𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐳𝐚 𝐝𝐨𝐛𝐫𝐨č𝐢𝐧𝐢𝐭𝐞𝐥𝐣𝐞 𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐣𝐚𝐭𝐞𝐥𝐣𝐞 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐣𝐚 𝐮 𝐝𝐨𝐦𝐨𝐯𝐢𝐧𝐢. 𝐎𝐧𝐢 𝐭𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐨𝐯𝐢𝐭𝐨 č𝐢𝐧𝐞, 𝐬𝐯𝐚𝐤𝐢 𝐝𝐚𝐧, 𝐢 𝐮𝐣𝐞𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞𝐧𝐢 𝐬𝐦𝐨 𝐮 𝐦𝐨𝐥𝐢𝐭𝐯𝐢 𝐢 𝐬𝐯𝐞𝐭𝐨𝐣 𝐦𝐢𝐬𝐢. 𝐌𝐞đ𝐮𝐭𝐢𝐦, 𝐮 𝐧𝐚š𝐨𝐣 𝐛𝐨𝐠𝐚𝐭𝐨𝐣 𝐬𝐯𝐚𝐤𝐨𝐝𝐧𝐞𝐯𝐢𝐜𝐢 𝐮 𝐤𝐨𝐣𝐨𝐣 𝐦𝐧𝐨𝐠𝐨 𝐭𝐨𝐠𝐚 𝐮𝐳𝐢𝐦𝐚𝐦𝐨 𝐳𝐝𝐫𝐚𝐯𝐨 𝐳𝐚 𝐠𝐨𝐭𝐨𝐯𝐨 (𝐩𝐢𝐭𝐤𝐚 𝐯𝐨𝐝𝐚, 𝐦𝐨𝐠𝐮ć𝐧𝐨𝐬𝐭 𝐨𝐝𝐥𝐚𝐬𝐤𝐚 𝐥𝐢𝐣𝐞č𝐧𝐢𝐤𝐮, 𝐦𝐨𝐠𝐮ć𝐧𝐨𝐬𝐭 š𝐤𝐨𝐥𝐨𝐯𝐚𝐧𝐣𝐚, 𝐬𝐥𝐨𝐛𝐨𝐝𝐧𝐨 𝐤𝐫𝐞𝐭𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐮𝐥𝐢𝐜𝐨𝐦 𝐢 𝐮𝐯𝐞č𝐞𝐫 𝐤𝐚𝐝 𝐩𝐚𝐝𝐧𝐞 𝐦𝐫𝐚𝐤, …𝐭𝐨𝐩𝐥𝐢 𝐨𝐛𝐫𝐨𝐤 𝐢 𝐝𝐫.) 𝐨𝐬𝐣𝐞ć𝐚𝐦𝐨 𝐤𝐚𝐨 𝐝𝐚 𝐧𝐢𝐬𝐦𝐨 𝐮 𝐩𝐨𝐭𝐩𝐮𝐧𝐨𝐬𝐭𝐢 𝐬𝐯𝐣𝐞𝐬𝐧𝐢 𝐤𝐨𝐥𝐢𝐤𝐨 𝐬𝐞 𝐧𝐚š𝐞 𝐬𝐫𝐜𝐞 𝐫𝐚𝐝𝐮𝐣𝐞 𝐤𝐚𝐝 𝐬𝐞 𝐦𝐨𝐥𝐢𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐨𝐬𝐥𝐨𝐧𝐢𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐁𝐨𝐠𝐚.

U veljači razveselile su nas naše misionarke na Haitiju, s. Ana Uložnik i s. Liberija Filipović, koje su zajedno s prijateljima i siromasima kojima pomažu, molile krunicu za dobročinitelje i prijatelje misija u domovini.

U ožujku s. Klementina Banožić, misionarka u Ekvadoru, pozvala je na molitveno zajedništvu uz molitvu svete krunice i euharistijsko slavlje za prijatelje misija i čitatelje Radosne vijesti.

Uz molitveno zajedništvo susrest ćemo Gospodina i zato udružimo se u molitvi bez obzira na kojem kraju svijeta se nalazili! U nedjelju 23, travnja pozivamo sve na molitvu u zajedništvu s našim misionarom u Ruandi, don Dankom Litrićem. Don Danko će slaviti svetu misu tog dana u 10:30 sati u Ruandi i prikazati svetu misu za prijatelje misija u domovini i čitatelje Radosne vijesti.

Pridružite nam se, budimo povezani Božjom riječju. Molimo za snagu Duha Svetoga da u teškim trenutcima ne odustanemo i da nam Božja riječ bude snaga i radost.

Molitve u kojima smo sjedinjeni s našim misionarima i misionarkama imaju nakanu i da izmolimo snagu i blagoslov za uspješan rad misionara i misionarki u svjedočenju Isusove ljubavi. Ljudskim silama i umu često su nedokučivi putovi Gospodnji kojima kroči k pojedinoj duši ili pojedina duša k njemu. Zato i molimo da nađe put do onih duša koje ga još nisu upoznale.

Za svibanj ćemo najaviti u kojem dijelu svijeta će netko drugi od naših misonara i misionarki moliti za dobročinitelje i prijatelje misija. Budimo ustrajni u molitvi i dok misionari i misionarke mole za nas, mi molimo za njih. Dobri Bog će blagosloviti naše molitve i rad naših misionara i misionarki.

Zahvaljujemo za svu ljubav koju iskazujete našim misionarima i misionarkama svojim žrtvama, molitvama i darovima. Neka vam Gospodin obilno uzvrati!

Želite li i donacijom pomoći djelovanje naših misionara, možete to učiniti prema podacima kako slijedi: IBAN: HR6323600001101542876; Svrha: MOJ DAR ZA MISIJE; SWIFT: ZABAHR2X.

Posjetite stranicu www.misije.hr i pratite aktivnosti Nacionalnoga misijskog ureda na društvenim mrežama: www.facebook.com/missioHR i www.instagram.com/misije.hr. Za sve dodatne informacije slobodno se javite Nacionalnomu misijskom uredu u Zagrebu na telefon: 01/ 56 35 055 ili e-adresu: missio.croatia@misije.hr