Nalazimo se u jubilarnoj Ignacijevoj godini: 500 godina od obraćenja sv. Ignacija i 400 godina od njegova proglašenja svetim.

Geslo Ignacijeve godine je “Vidjeti sve novo u Kristu” i to su riječi kojima sv. Ignacije opisuje vlastito obraćenje i promjenu u pogledu na svijet.

Ignacijevu godinu proslavit ćemo i hodajući njegovim stopama u rodnoj mu Španjolskoj i stoga hrvatski isusovci zajedno s Centrom za duhovnost i kulturu Ignacije organiziraju hodočašće “Stopama sv. Ignacija… u Španjolsku”.

Za vrijeme hodočašća tražit ćemo Boga u četiri ignacijevska mjesta:

Loyola, grad Ignacijeva rođenja;

Montserrat, marijansko svetište u kojem je Ignacije probdio noć moleći pred Gospinim oltarom;

Manreza, u kojoj je Ignacije proveo 11 mjeseci te doživio intenzivna duhovna iskustva;

Ksaver, gdje je rođen sv. Franjo Ksaverski, najveći kršćanski misionar svih vremena nakon sv. Pavla.

Uoči hodočašća bit će organizirana 3 pripremna susreta u Zagrebu kako bi se hodočasnici što bolje pripremili, a prisutnost na minimalno dva susreta je obavezna (uživo ili preko Zooma). Polazak iz Zagreba: subota, 23. listopada 2021. (u kasnim noćnim satima). Povratak u Zagreb: nedjelja, 31. listopada 2021. (u ranim jutarnjim satima).

Uvjet sudjelovanja: Covid putovnica ili negativan Covid test 48 sati prije putovanja. Broj hodočasnika je ograničen mjestima u busu, a rok prijave je do popunjenosti slobodnih mjesta. Cijena: 2.350,00 kn (moguće u ratama, 1. rata od minimalno 800 kn je potvrda prijave). U cijenu su uključeni prijevoz, smještaj (hostelskog tipa), hrana, stručno vodstvo, pripremni susreti, materijali, duhovna pratnja i dr.

Prijave su preko sljedećeg upitnika: https://forms.gle/VhrNh46yTEDk9ABL9

Za sva dodatna pitanja i informacije slobodno se javite: manreza@ignacije.hr

Ovo hodočašće prilika je za odlučan zaokret prema Bogu! Informacije o svim ponuđenim programima Centra za duhovnost i kulturu Ignacije pogledajte ovdje: https://www.ignacije.hr/manreza