Mise i pobožnosti preko interneta, emitiranja uživo vjeronauka na YouTubeu, pa čak i blagoslov Presvetim s prozora katedrale znak su snalaženja naših svećenika u ovim kriznim vremenima, kada je odlazak u crkvu mnogima onemogućen.

Hrvatski vjernici idućih će dana (od 2. do 5. travnja) imati prilike preko interneta sudjelovati u čak dvije duhovne obnove koje će predvoditi poznata domaća svećenička lica poput patera Ike Mandurića, don Damira Stojića, fra Ante Vučkovića te don Mihovila Kurkuta.

1. Predokus Prve domovinske duhovne obnove

Nakon što je silom prilika otkazana Prva domovinska duhovna obnova, koja se u organizaciji Marijanskog zavjeta za Domovinu trebala ovog proljeća održati u Međugorju, spomenuta će bratovština vjernicima ponuditi duhovni program preko interneta.

“Odlučili smo u ovom korizmenom vremenu ponuditi online program duhovnih poticaja u kratkim nagovorima, kako bismo se kroz njih osnažili i pripravili za svete dane Vazmenog trodnevlja i proslavu uskrsnuća Gospodinova”, objavljeno je na Facebook stranicama Marijanskog zavjeta za Domovinu.

Program koji će voditi njihova trojica duhovnika – fra Ante Vučković, pater Ike Mandurić i don Damir Stojić – uz glazbenu pratnju Alana Hržice moći ćete pratiti preko Facebooka, YouTubea i mrežne stranice Bratovštine.

Raspored duhovne obnove pogledajte na slici ispod:

2. Korizmena duhovna obnova na Kmanu

Od 2. do 4. travnja, Župa Pomoćnice kršćana u splitskoj četvrti Kman organizira korizmenu duhovnu obnovu koju će predvoditi don Mihovil Kurkut, jedan od pokretača evangelizacije na Ultri.

Kako su poručili iz župe: “Izolacija nas neće spriječiti da se pripremimo za svete dane koji nam dolaze u susret. Online korizmenu duhovnu obnovu predvodit će don Mihovil Kurkut. Program započinje sutra ujutro. Sve možete pratiti u live prijenosu na našoj stranici i službenom YouTube kanalu.”

Program duhovne obnove pogledajte ovdje:

Bitno.net