Potaknut pandemijom koronavirusa, rektor katedrale sv. Vida u Rijeci, mons. dr. Matija Matičić, svaki dan u podne, dok zvone zvona za molitvu Anđeo Gospodnji, s otvorenog prozora katedrale blagoslivlja Rijeku i njezine građane s Presvetim oltarskim sakramentom.

Kako javljaju iz Riječke nadbiskupije, cijelo vrijeme trajanja pandemije u zatvorenoj katedrali je trajno izloženo Presveto, podno Čudotvornog raspela te između relikvije Krvi Kristove i relikvije Križa.

Također, svakog dana u 11.30 mons. Matičić sam služi svetu misu u zatvorenoj katedrali te poziva sve čije su misne nakane upisane u katedrali te sve iz zajednice da se pridruže u duhu i molitvi u to vrijeme.

Blagoslov s Presvetim odvija se s vitraja sv. Nikole iznad ulaznog portala katedrale čiji rektor moli vjernike da se radi toga ne zadržavaju na Trgu Grivica, nego gdje god se nalazili – bilo u stanu, na radnom mjestu ili ulicama grada – prime blagoslov.

Ovime rektor riječke prvostolnice želi iskazati blizinu svojim vjernicima iz katedralne zajednice, ali i svim građanima moleći za njih i u duhu s njima za vrijeme pandemije COVID-19.

Bitno.net