Povezanost tjelesnog i duhovnog vježbanja nije ništa novo.

Sv. Ignacije započinje svoje “Duhovne vježbe” sljedećom napomenom: “… kao što su hod, pješačenje i trčanje tjelesne vježbe, isto se tako duhovnim vježbama naziva svaki način da se duša pripravi i skloni da… tražimo i nađemo Božju volju, uredivši svoj život.”

Centar za duhovnost Ignacije ponovno organizira program pod nazivom: “Živo tijelo i živa duša”, u Šibeniku od 10. do 12. prosinca.

Nedostaje vam motivacije za treniranje?  Želite ojačati svoj duhovni imunitet?

Odvojite barem 48 sati i posvetite sebi kako biste u potpunosti mogli poraditi na oživljavanju zamrlih predjela tijela i duše. Vikend “Živo tijelo i živa duša” zamišljen je kao vrijeme posvješćivanja, pomirenja i oživljavanja zamrlih predjela tijela i duše. U tome će vam pomoći fizičke vježbe prema metodi dinamičke neuromuskularne stabilizacije (DNS) i duhovne vježbe temeljene na ignacijevskoj duhovnosti.

Za duhovni dio vikenda pobrinut će se isusovac i svećenik o. Tvrtko Barun, koji dugi niz godina proučava i prakticira ignacijevsku duhovnost, a u slobodno vrijeme bavi se slobodnim penjanjem. Tjelesna aktivnost sudionika bit će zaduženje Nikoline Delaš, fizioterapeutkinje koja se aktivno bavi proučavanjem zdravog (normalnog) pokretanja tijela te je za to našla uporište u DNS metodi koja se temelji na normalnom neuromotornom razvoju djeteta u prvoj godini života. Nikolina je i pratiteljica u ignacijevskim duhovnim vježbama.

Broj sudionika je ograničen i prijave traju do popunjenja slobodnih mjesta:

https://forms.gle/TL4Y6mLNQdDZaf9s6

Dodatna pitanja i informacije: manreza@ignacije.hr