U četvrtak 11. svibnja 2017. u Hotelu Plaža u Omišu održat će se tribina ”Kuda ide Zapad” i predstavljanje knjige Zorana Vukmana ”Bogoubojstvo Zapada”.

Kuda ide Zapad? – naziv je tribine koju će Zoran Vukman održati u Omišu 11. svibnja 2017. g. u 20 sati, u dvorani hotela „Plaža“, i ujedno promovirati svoju novu knjigu „Bogoubojstvo Zapada“.

Susret s publikom i razgovor na temu o aktualnom duhovnom i egzistencijalnom trenutku naše civilizacije moderirat će poznati radijski voditelj Ivica Ursić. Tema je zapravo formulirana kao pitanje koje nas potiče na razmišljanje kuda i kamo ide današnji svijet visoko tehnološki razvijen a duhovno tako nesiguran, sociopolitički podijeljen, kaotičan, sa stalnom prijetnjom novih ratova i sukoba. Odgovor ipak ne treba tražiti u strahu nego u vjeri i nadi. Duh tradicije nije izgubljen, baština, ako se čuva, kadra je progovoriti i suvremenim jezikom. No kriza je ispod površine duboka i ne treba zatvarati oči da se Zapad drastično mijenja.

Što se događa sa Zapadom nakon “smrti Boga” i kada je uopće nastala i kako se razvila filozofija bogoubojstva? Tko su suvremeni bogoubojice i kako će zapadni svijet popuniti nastalu “metafizičku prazninu”? Knjiga „Bogoubojstvo Zapada“ otvara mnoga pitanja o sudbini naše civilizacije i traga za odgovorima – je li moguć suživot dviju potpuno različitih antropologija, tradicionalne kršćanske i nove rodne? Mijenja li rodna ideologija kao nova pseudoreligija svijest zapadnog čovjeka i čeka li nas veliki svjetonazorski unutarcivilizacijski rat?

Od Nietzscheova “ubermenscha” do današnjeg transvestita, Zapad je prošao put duhovne deevolucije, živimo u vremenima promjene tradicionalne antropologije i pokušaja redefiniranja same Knjige Postanka. Autor kritički analizira gender ideologiju kao novi sustav vjerovanja i novu pseudoreligiju, koja dramatično utječe na promjenu načina života i svijesti modernoga čovjeka. Gdje je izlaz i kako se postaviti kao kršćanin u svijetu velikih i dramatičnih promjena, doznajte na tribini.

Bitno.net