Pozivamo Vas na koncert tradicijskih hrvatskih napjeva pod nazivom „Dan od gnjeva“ koji će izvesti Pučki pivači KBF-a. Koncert će se održati u srijedu, 24. lipnja 2020. s početkom u 20 sati u crkvi Uzvišenja Svetog Križa na zagrebačkom Sigetu, a dio je ovogodišnjeg programa „Pasionske baštine“.

„Dan od gnjeva, vaj nemilom, svijet će spržit ognja silom!“ Ovaj sentiment dubokog strahopoštovanja prema Bogu jedan je od okosnica ovoga projekta. Koncert „Dan od gnjeva“ donosi upravo izbor takvih napjeva koji u svojim tekstovima i svojim ugođajem donose pogled na otajstva korizme kako su ih proživljavali i doživljavali naši preci duboko shvaćajući svetost i posebnost toga pokajničkog dijela godine.

Koncert je, uz napjeve, prožet dramaturškim elementima (procesijom, pjevanjem s različitih pozicija u prostoru, kretanjem) te prigodnim „štenjima“ (čitanjima, molitvama) te na taj način donosi i daje zaokruženu sliku i kratak uvid u povijest štovanja muke Kristove u našem narodu koja je iznjedrila neizmjerno i neprocjenjivo blago koje im je velika čast čuvati i njegovati.