Međunarodno priznati hrvatski tenor iz Dubrovnika dolazi u remetsko svetište kroz pjesmu i svoje svjedočanstvo prenijeti iskustvo Božjega dodira u svome životu. Jednom prilikom će reći: “Unatoč svim bogatim glazbenim iskustvima i mogućnostima bio sam neispunjen i mogu reći da je upravo taj osjećaj neispunjenosti bio okidač k obraćenju. Nažalost, čovjek često poistovjećuje sebe s onim što radi i svoj identitet gleda kroz vlastiti uspjeh i postignuće. Došao sam u jednu fazu života kada sam shvatio da mi nije dovoljan uspjeh u karijeri, tražio sam smisao u svemu tome i tada sam se, zahvaljujući velikom Božjem milosrđu, otvorio Njegovoj ljubavi.

Odlučio sam predati Bogu svoj život i dopustiti Mu da me mijenja, oblikuje i usmjerava. Bog mi je dao mudrosti da spoznam svoju slabost i prolaznost života koji se ne isplati trošiti za vlastitu slavu i užitak. Zahvaljujući duhovniku kojeg je Bog postavio na pravo mjesto i u pravo vrijeme, progovorio je mom srcu kroz Božju Riječ. Vjeru koju imam u srcu dobio sam kao Božji dar. Kada sam iskreno tražio da Bog uđe u moj život, vjerujem da sam u tom trenutku primio vjeru kao Božji dar jer ona nije nastala kao rezultat moje inteligencije ili nekog istraživanja. Kada sam prvi put iskrenog srca pogledao Božje evanđelje, nešto duboko u meni je reklo: ovo je Istina. I ja sam povjerovao u tu Istinu.”

Uza svu svoju bogatu glazbenu karijeru, sudjelovanju na brojnim solističkim nastupima i festivalima bilo u Hrvatskoj ili inozemstvu, 2021. godine objavljuje svoj album prvijenac duhovne glazbe pod nazivom „Moja Hridino“ koji osvaja veliku pozornost struke i publike te svojim autentičnim glazbenim izričajem u manje od godinu dana od objave postiže priznanje srebrne naklade albuma.

Osim koncerta, Stijepo Gleđ Markos također će u svetištu pjevanjem animirati i klanjanje i Euharistiju.