Inicijativa 40 dana za život organizira veliki križni put za nerođene koji će se održati 5. ožujka ulicama grada Zagreba s početkom u 17:30 ispred crkve Bezgrješnog Srca Marijina (Jordanovac).

Kroz nepunih 30 godina hrvatske države prema službenim statistikama kirurškim namjernim pobačajem ubijeno je više od 170 000 tisuća djece u hrvatskim bolnicama. Ovom javnom pokorom za grijehe pobačaja inicijativa se želi prisjetiti i više od 10 000 kirurškim pobačajem namjerno ubijene djece u bolnici Merkur, ali i nepoznatog broja one djece koja su stradala u nezabilježenim kirurškim pobačajima i pobačajima abortivnom kontracepcijom i umjetnim oplodnjama.

“Križni put u kojem ćemo sudjelovati znak je i Kristove pobjede. Vjerujemo u skorašnju pobjedu kulture života nad kulturom smrti. Svjedoci smo povećanom broju poroda, sve brojnijoj moralnoj, duhovnoj i materijalnoj potpori trudnicama i očevima. Više od stotinu djece za koje se zna spašeno je kroz udrugu Hrvatska za Život, a nekoliko tisuća djece spašeno je preko drugih udruga za život. Također svjedočimo velikom broju uključenih muškaraca i žena u pokretu za život koji su patili od postabortivnog sindroma, sigurnim kućama za trudnice, hodovima za život te sve brojnijim raspravama o problemu pobačaja na svim razinama društva”, poručili su iz inicijative.

“Molit ćemo da se svaki začeti ljudski život rodi, da se u potpunosti zaštiti dostojanstvo roditeljstva, da se svim roditeljima u potrebi osigura svakovrsna materijalna, emocionalna i duhovna potpora, zatim da svaki ginekolog, medicinski i bolnički djelatnik, političar, zakonodavac, novinar, svaki hrvatski građanin doprinese izgradnji i razvoju kulture života.”

“Križni put predvodit će svećenici i predstavnici molitvenih zajednica, udruga i zborova, a ponajbolji klapski pjevači pjevat će pučke korizmene napjeve duž sljedećih ulica: Jordanovac – Kišpatićeva – Bukovačka – Crnčićeva – Pokornog – Laščinska – Jordanovac.”

Završetak je predviđen u 19:00 sati ispred spomenute crkve.