Duhovne vježbe u organizaciji SKAC-a – za one koji žele promjenu i živjeti u skladu s voljom Božjom

Vježbe se temelje na iskustvu sv. Ignacija i iskustvima mnogih u Crkvi kroz posljednjih 500 godina

Foto: Shutterstock.com

Duhovne vježbe namijenjene su svakom tko čezne za promjenom, tko želi urediti život u skladu s voljom Božjom. Vježbe se temelje na iskustvu sv. Ignacija i iskustvima mnogih u Crkvi kroz posljednjih 500 godina.

Studentski katolički centar Palma ostvaruje svoju misiju i viziju temeljeno na istim tim iskustvima. Upravo zbog toga redovito nude duhovne vježbe prilagođene potrebama pojedinaca: u šutnji, a i one u svakodnevici.

Program „Licem u lice“ odvijat će se o Uskrsu u Hrvatskom Leskovcu. Riječ je o duhovnim vježbama u šutnji, a vodit će ih pater Tomislav Rukavina. Sudionici slušaju nagovore, imaju više razmatranja dnevno, svakodnevno sudjeluju u svetoj misi i klanjanju te imaju razgovore s dodijeljenim pratiteljem. Uz to, naravno, svakodnevno imaju i mogućnost za ispovijed. Nužan uvjet je željeti raspoloživo šutjeti kako bi lakše čuo Božji govor i nazreo Njegove inicijative u svome životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program „Duhovski ciklus“ odvija se u velikoj dvorani Palmotićeve 31, u Zagrebu. Riječ je o duhovnim vježbama u svakodnevici. Ovaj ciklus vodi pater Ivan Matić, župnik i superior. Ciklus traje 10 tjedana, a počinje oko Uskrsa. Sudionici nedjeljom navečer u 20 sati dolaze na nagovor. Također, biraju pratitelja s kojim se nalaze jednom tjedno za razgovor prema ponuđenom rasporedu. Dakle, ovaj tip vježbi namijenjen je onima koji žive u Zagrebu i okolici budući da program zahtijeva fizičku nazočnost vježbenika i nije moguć telefonski niti e-mailom.

Prijave za oba oblika duhovnih vježbi već su počele te su sve informacije kao i prijavnica dostupne na stranicama SKAC-a:

  1. Licem u lice – duhovne vježbe u šutnji
  2. Duhovski ciklus – duhovne vježbe u svakodnevici

SKAC | Bitno.net


Objavljeno: 3. ožujka 2018.

Možda vam se svidi