Proljeće je vrijeme kad se priroda oko nas budi i šarenilo prirode donosi radost. Međutim, događa se često da budemo bezvoljni i neraspoloženi. U ovo vrijeme obično shvatimo da novogodišnje odluke nismo uspjeli održati, a teško nam ide i proljetni makeover kako bismo se pripremili za vrijeme koje dolazi. U čemu je zapravo problem?

Obično na svaku promjenu koja od nas traži određenu disciplinu ili dodatni rad, gledamo kao na nelagodu i muku. Međutim, zaboravljamo da briga o tijelu nije samo vježbanje. Bitna je hrana koja nam služi kao gorivo kojim pokrećemo tijelo, ali više od svega bitna je hrana kojom hranimo (i pokrećemo) svoju dušu.

Centar za duhovnost ignacije.hr poziva vas na vikend “Živo tijelo i živa duša”, u Opatiji od 12. do 14. ožujka. Odvojite barem 48 sati i posvetite sebi kako biste u potpunosti mogli poraditi na oživljavanju zamrlih predjela tijela i duše.

Povezanost tjelesnog i duhovnog vježbanja nije ništa novo.

Sv. Ignacije započinje svoje “Duhovne vježbe” sljedećom napomenom: “… kao što su hod, pješačenje i trčanje tjelesne vježbe, isto se tako duhovnim vježbama naziva svaki način da se duša pripravi i skloni da… tražimo i nađemo Božju volju, uredivši svoj život.”

Ovaj spoj tjelovježbe i duhovnih vježbi nemojte propustiti, jer i tijelo i duša hram su Duha Svetoga.

“Živo tijelo i živa duša” je simbioza tjelesnih vježbi prema metodi dinamičke neuromuskularne stabilizacije (DNS) i duhovnih vježbi temeljenih na ignacijevskoj duhovnosti.

Za duhovni dio vikenda pobrinut će se isusovac i svećenik p. Tvrtko Barun koji dugi niz godina proučava i prakticira ignacijevsku duhovnost, a u slobodno vrijeme bavi se slobodnim penjanjem. Tjelesna aktivnost sudionika bit će zaduženje Nikoline Delaš, fizioterapeutkinje koja se aktivno bavi proučavanjem zdravog (normalnog) pokretanja tijela te je za to našla uporište u DNS metodi koja se temelji na normalnom neuromotornom razvoju djeteta u prvoj godini života. Nikolina je i pratiteljica u ignacijevskim duhovnim vježbama.

Broj sudionika je ograničen i zato požurite s prijavom te svakako posjetite duhovni centar i pogledajte program OVDJE.

Idući termin održavanja bit će u kolovozu na otočiću Košljunu i možete se prijaviti OVDJE.

Za sve dodatne informacije slobodno se javite na e-mail: manreza@ignacije.hr.

Ne zaboravimo da je briga o tijelu puno više od samog vježbanja jer nam se daruje prilika da iznova oživimo!