“Dođite i podržite nas u ponedjeljak, 23. listopada u 19 30 sati na Izložbi i aukciji umjetnina za obnovu bazilike Srca Isusova i izgradnju Pastoralnog centra “Anamarija Carević.”  Čekamo vas u našoj Palmi (ulazak iz Draškovićeve ulice 54). Licitirajte za obnovu bazilike, posjetite nas, dopustite da vas likovna umjetnost oplemeni”, javljaju iz Zaklade.

Najavljuju kako će do same aukcije imati 15 likovnih djela nadahnutih osobnim doživljajem vjere, ali i samom bazilikom Srca Isusova, njenim stradavanjem u zagrebačkom potresu.

Dar Zakladi sastoji se u talentu sudionika, akademskih slikara i kipara, i vremenu utrošenom za nastajanje ovih predivnih, iznimnih, nadahnutih, vrijednih akademskih likovnih ostvarenja, na čemu im od srca zahvaljujemo. Djela su toliko iznimna i raznolika da će biti teško rastati se od njih kada bude vrijeme. Lakše je međutim kada znamo da su sredstva koja sakupimo prodajom umjetnina namijenjena obnovi naše Bazilike i izgradnji pastoralnog centra ‘Anamarija Carević’.”

Detalji o samom događaju nalaze se na priloženom plakatu a detalji o umjetninama koje imamo i načinu prijave na aukciju nalaze se OVDJE.