Bračni par Bartolić iz Zagreba poslali su brazilskom matematičaru podatke s ultrazvuka njihova nerođena djeteta, a on im je uzvratio notama koje je dobio zahvaljujući svom posebnom programu i formuli. I tako je nastala ‘melodija života’…

Foto: Sarah Zucca/Flickr.com

Naš portal objavio je prije nekog vremena priču o “Simfoniji dobrodošlice”, projektu koji su u Brazilu pokrenuli matematičar Paulo Bedaque i skladatelj Jarbas Agnelli.

Podsjetimo, Agnelli je zahvaljujući formuli Bedaquea koja je pretvorila mjerne vrijednosti s ultrazvuka nekoliko rođene djece u note skladao kompoziciju koju je potom poklonio majkama koje su imale prigodu čuti melodiju života svoje tada nerođene djece.

Bračni par Mario i Maruša Bartolić iz Zagreba pročitali su taj članak i pogledali video koji ih je duboko dirnuo.

Kako nam je Maruša napisala:

“Video nas je ganuo do suza idejom i realizacijom. Nekoliko tjedana nakon toga saznali smo da nas je dragi Bog obdario još jednim djetetom, a koje se treba roditi otprilike za tri tjedna. Naš najstariji sin Fran je u studenome prošle godine pisao e-mail prof. dr. Paulu Bedaqeu u Brazil s molbom da nam izračuna tonove naše bebe u utrobi. Iako smo mi roditelji bili skeptični da će profesor odgovoriti, on je odgovorio odmah sutradan i rado prihvatio sinovu zamolbu za izračunom tonova. Tako smo u suradnju s prof. dr. Marinom Ivanišević iz Petrove bolnice (koja nam ultrazvučnim pregledima trudnoću prati) dobili potrebne parametre, poslali iste u Brazil i dobili tonove naše bebe.”

Nakon što su dobili tonove, Maruša Bartolić, inače profesorica crkvene glazbe, improvizirala je skladbu koristeći isključivo te tonove i nastala je skladba “Čudo života”.

“Nastala je jedinstvena skladba za nas i uspomena našoj bebi koja nam uskoro stiže, a moj brat fra Zvonimir Pavičić složio je video koji je na kraju ispao jako poticajan i motivirajuć u proslavi života i Stvoritelja života”, napisala nam je Maruša.

Pogledajte video koji je zabilježio melodiju života prinove u obitelji Bartolić.

Podjećamo vas i na video ”Simfonije dobrodošlice” koji je nadahnuo Bartoliće.

Goran Andrijanić | Bitno.net