“Glazba nas je spojila. Htjela sam da na trenutak zaboravi da se nalazi u bolnici i bude sretan. Zbog toga sam mu donijela gitaru…”

Foto: Facebook/screenshot

Predivna snimka medicinske sestre s odjela onkologije i njezinog pacijenta kako zajedno pjevaju božićnu pjesmu postala je viralna. Na snimci je prikazana Alex Collazo, medicinska sestra koja djeluje na Institutu za tumore Sarah Cannon, i glazbenik iz Nashvillea Penn Pennington, donosi Faithwire. Neobičan par pjeva božićnu pjesmu “Holly Night” (Sveta noć) iz 1847. godine. Pennington je po drugi put hospitaliziran nakon što mu se vratio karcinom.

“Rekli su mi da je ovaj još agresivniji, galopirajući Ne-Hodgkinov limfom”, izjavio je glazbenik. Bez obzira na to što se bori s teškom bolešću, pacijent kaže da mu jedna članica bolničkog osoblja uvijek uspije izmamiti osmijeh na lice.

“Kada se pojavi na vratima sobe, ona je uvijek raspoložena, pozitivna i uvijek se trudi da se osjećam ugodno. Svojim ponašanjem ulijeva povjerenje i poručuje da će uvijek biti uz mene”, objasnio je glazbenik.

Medicinska sestra i glazbenik vrlo su brzo shvatili da oboje dijele istu strast – glazbu. “Glazba nas je spojila. Htjela sam da na trenutak zaboravi da se nalazi u bolnici i bude sretan. Zbog toga sam mu donijela gitaru…”, objašnjava medicinska sestra. Video je snimila Penningtonova kći Brandi.

Alex, RN at Sarah Cannon hospital and Nashville Country Musician Penn Pennington

My dad’s nurse, Alex, heard that he was a guitar player so she brought her guitar for him to play during his chemotherapy treatments and sang O Holy Night with him. Who knew she could also sing!!

Please share and let’s get Alex some buzz for nurse of the year!! She’s amazing! #alexatsarahcannon

There’s more to the story, Penn Pennington is a Nashville original guitar player since 1980. He has played at all the old country bars downtown for over 30 years and played at the Grand Ole Opry with Jack Greene for 23 years.

Right now he is receiving chemotherapy at Sarah Cannon Cancer Center. Sarah Cannon, best known as Minnie Pearl of the Grand Ole Opry was an American country comedian who appeared for more than 50 years and on the television show Hee Haw from 1969 to 1991.

Objavljuje Brandi Mykle Leath u Nedjelja, 15. prosinca 2019.

Bitno.net