NA LAUDATO TV-U

VIDEO Pogledajte drugu emisiju ‘Priprema, pozor – SHKM!’

Tema druge emisije „Priprema, pozor – SHKM!“ bila je priprema volontera i važnost domaćina za Susret. Emisija je emitirana 23. veljače na Laudato televiziji, a gosti su bili animatori Brigita Gojak i Marko Matijević

Važnost animatora Susreta hrvatske katoličke mladeži vrlo je bitna. Brigita i Marko posvjedočili su svoja dosadašnja iskustva i očekivanja koja imaju od Susreta u Zagrebu. Opisivali su i domaćine koji su ih ugostili na prijašnjim Susretima te naglasili vrijednost primanja mladih u svoje domove. ”Primiti stranca značilo je ne samo biti gostoljubiv, nego mnogo više – biti vjernik.” Istaknuli su kateheze ovogodišnjeg SHKM-a gdje se teme okupljaju oko tri elementa: Blažena Djevica Marija, Crkva i poslanje.

U drugoj emisiji prikazane su i dvije reportaže. Prva je govorila o pripremnom susretu mladih volontera Karlovačko-goričkog arhiđakonata, koji je ujedno bio i prvi susret volonera SHKM-a. Mladi su dobili upute i zadaće koje ih čekaju do održavanja festivala i potaknuli su ih na animiranje u svojim župama te pripremu programa za mlade.

Druga reportaža prikazala je obitelj Zelić koja se odlučila prijaviti kao domaćin zagrebačkog Susreta hrvatske katoličke mladeži. Supružnici Zelić naglasili su važnost domaćina kod ovakvog Susreta te su objasnili kako su se oni odlučili prijaviti jer su i njih bili ugostili na ranijim susretima i žele uzvratiti gostoprimstvo svima kojima je to potrebno. Na kraju reportaže, hrvatski reprezentativac Marino Mamić uputio je poziv mladima na Susret kako bi svojim prisustvom uveličali slavlje vjere i zajedništva.

Animatori su za kraj emisije naglasili što će sve raditi volonteri i koji će biti njihovi zadatci na ovogodišnjem susretu. Pozvali su sve one mlade koji još nisu neka se uključe u volontiranje. Prijaviti se mogu do 15. ožujka na linku ovdje.

Sljedeća emisija „Priprema, pozor – SHKM!“ emitirat će se 8. ožujka u 14.30 na Laudato TV-u. Voditelji emisije su studenti HKS-a Antonio Nikolić i Matea Vidulić koji rade pod mentorstvom profesora s HKS-a doc. dr. sc. Krunoslava Novaka. Emisiju, u suradnji s Laudato televizijom i Hrvatskim katoličkim sveučilištem, potpisuje Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Bitno.net

Objavljeno: 25. veljače 2020.