Snimka 33-godišnje Kayleigh Williamson obišla je svijet i prikupila gotovo tri milijuna „lajkova“. Snimka prikazuje dirljiv trenutak kada djevojka, koja ima sindrom Down, ulazi u cilj nakon što je otrčala maraton u New Yorku, piše Aleteia. Kroz ciljnu je ravninu prošla s majkom Sandy koja je kćer zagrlila shvativši da su je preuzele emocije.

Inače, Kayleigh je jedna od prvih osoba sa sindromom Down koja je pretrčala maraton. Utrku je završila za deset sati i devet minuta, ali kroz cilj bi sigurno prošla i ranije da se putem nije zabavljala, grlila navijače i plesala.

Njezina majka je nakon utrke izjavila: „Zaustavila se svaki put kada bi začula glazbu i počela bi plesala. Posljednjih nekoliko kilometara borila se s bujicom osjećaja… Ali kada bi netko pustio glazbu na mobitelu, ona bi kratko zaplesala i potom zaplakala.“

Treba napomenuti da se osobe sa sindromom Down suočavaju s brojnim izazovima, kao što su niži tonus mišića, problemi s koordinacijom, pa čak i srčane mane. Keyleigh zbog toga itekako može biti ponosna na ovaj uspjeh.

Kayleigh je počela trčati duge pruge 2017. godine, kada je njezinoj majci dijagnosticiran Alzheimer. Do sada je otrčala maratone u Bostonu i Austinu te čak 20 polumaratona. Majka i kći uvijek trče u paru te se na utrci ne odvajaju jedna od druge.

Ovaj posljednji maraton Kayleigh je posvetila svojoj baki koja je preminula 2021. godine. Za utrku je odjenula majicu s natpisom: “Trčim u spomen na moju baku, uspomene su važne, svijest o Alzheimeru.”

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli TCS New York City Marathon (@nycmarathon)