Božji nas putovi uvijek iznenađuju. Ne morate biti iznimno pobožni kako biste shvatili da je stvarnost poput komada fine tkanine koju je istkao Bog. Ja nisam jedna od ljudi koji vide Božje znakove u apsolutno svemu što se događa. Kažem to jer sam nedavno imala priliku svjedočiti jednoj od tih posebnih „slučajnosti”, i radilo se o nevjerojatno velikoj stvari.

Najbolja stvar u tome je što nema posebnoga recepta koji bismo trebali slijediti. Božja je ljubav toliko velika da On već pokušava ispuniti naše srce svojom ljubavlju i radošću čak i prije nego što mi za to zamolimo. Nema potrebe bacati novčiće u neku fontanu ili odraditi niz zadataka s nekog posebnog popisa kako bi sve na kraju bilo savršeno (jasno vam je da moramo surađivati s Bogom, ali o tome ćemo za koji trenutak). Bog djeluje kada to najmanje očekujemo, i On će učiniti što je najbolje za vas.

Mi moramo jednostavno zamoliti svim svojim srcem, i On će doći. Da! On dolazi! On se pokazuje. On govori jasno. Želi nas pronaći na našemu putovanju. Želi nas voditi čudesnim putem. Do problema dođe kada mi pokušavamo forsirati stvari, kada mislimo da je najbolji način da ostvarimo svoje želje taj da ih sami dosegnemo, svojim vlastitim naporima. Upravo tada najčešće dolazi do frustracije.

Božje milosti doći će kada i kako mi to najmanje očekujemo, i to besplatno.

Besplatno je – sasvim besplatno, zahvaljujući i tome što smo i mi malo surađivali. Kako je rekao Martin Descalzo: „Najbolja stvar u vezi s Bogom nije činjenica što je svemoguć, nego što On nije toliko moćan da ne bi ‘trebao’ ljudska bića. Bog je dovoljno pametan da bolje od ikoga zna da svemoć izaziva divljenje, poštovanje, štovanje, oduševljenje, podložnost… No samo slabost, samo blizina stvara ljubav. Zato je On, još od dana stvaranja, On koji ne treba nikoga, želio računati na čovjekovu suradnju gotovo u svemu. I započeo je stavljajući u naše ruke odgovornost za dovršavanje njegovoga djela stvaranja, i svega drugoga što će se dogoditi na Zemlji.”

I zato vidimo da uz Njegovu svemoć, zajedno s našom slabošću i našom vjerom, ima i više nego dovoljno toga čime se može popraviti naš svijet.

Intervenira li Bog u ljubavne priče? Ovaj sjajni animirani film “Ispunjatelj želja” može vam dati odgovor na to pitanje.

Izvor: Catholic LinkPrijevod: Ana Naletilić

Članak je preveden i objavljen uz dopuštenje nositelja prava. Sva prava pridržana.