Osnovna katolička škola “Lotrščak” na svojim je YouTube stranicama objavila seriju od 24 videozapisa prevedenih na hrvatski jezik pod nazivom “Nebo u svakodnevnici” (eng. Heaven in Daily Instalments) koje je uredila grupa „The Macao Catholic Culture Association”.

Videozapisi – koji su namijenjeni svim generacijama, a na poseban način djeci –  na jasan, jednostavan, vizualno privlačan i prijamčiv način, preriču i objašnjavaju nauk Katoličke Crkve, koji je sabran u Katekizmu Katoličke Crkve i koji svoje duboko bogatstvo crpi na izvorima Svetog Pisma i Crkvene predaje te u nauku crkvenih naučitelja i teologa.

Uz zanimljivu vizualnu i auditivnu animaciju, svaki videozapis, u okvirnom trajanju od dvije minute, sadrži jednu poruku nauka Katoličke Crkve s ciljem poticanja i oživotvorenja katoličke duhovnosti, nauka i konkretne vjerske pobožnosti, kako kod nas samih, tako na poseban način u životu naše djece.

Ako svojim učenicima ili djeci želite pojasniti kako “živjeti u Božjoj prisutnosti”, kako “Bogu posvetiti dan”, kako uhvatiti “junačku minutu”, kako “Bog ne šuti”, koja se “velika snaga krije u malim zrncima”, zašto “đavao nema koljena”, kako svakodnevno živjeti svoje “pastirsko poslanje”, kako se “prepoznati u jednom od devetorice” i dr., ovi će vam videozapisi biti u tome prava pomoć jer progovaraju na jednostavan, djeci prilagođen način, a nama, odraslima, pružaju poticaj za dublje promišljanje „neba u svakodnevici“.

Koristeći ove videozapise, djeci se može pomoći u vjerskom odgoju te razvijanju i usvajanju njihovih svakodnevnih pobožnosti i vjerskih praksi, poput: molitve Anđeo Gospodnji, molitve krunice, ispita savjesti, čitanja Biblije, čitanja duhovnog štiva i dr.

Ovi videozapisi mogu biti i odličan dodatni alat vjeroučitelja na nastavnom satu vjeronauka, kao pomoć pri motivaciji učenika za nastavni sadržaj ili kao materijal za raspravu s učenicima o duhovnosti, pobožnosti i nauku Crkve. Vjerujemo da će isti biti na pomoć i promišljanje mnogima.

Kao što ih sa zahvalnošću primismo, tako ih rado i predajemo na daljnje korištenje i plodonosno vjersko obogaćivanje.

Videozapise možete pogledati OVDJE.

Više o Osnovnoj školi „Lotrščak”, katoličkoj školi za dječake, možete saznati na http://os-lotrscak.hr/. Više o Osnovnoj školi „Ružičnjak”, katoličkoj školi za djevojčice, možete saznati na http://os-ruzicnjak.hr/.