DILRJIVA SCENA

VIDEO Križni put u Meksiku: Dječak sa sindromom Down prati i štiti Isusa od legionara

“Dirljiva scena. Dječak sa sindromom Down, Juan Pablo, s krunicom u ruci hoda uz Isusa i brani ga na Križnome putu na Veliki petak u Meksiku”

križni put meksiko down sindrom

Foto: Screenshot.

Križni put u Meksiku. Povorka se kreće kroz grad, a jednome trenutku dječak sa sindromom Down dolazi do glumca koji glumi Isusa i grli ga i brani od rimskih legionara.

“Dirljiva scena. Dječak sa sindromom Down, Juan Pablo, s krunicom u ruci hoda uz Isusa i brani ga na Križnome putu na Veliki petak u Meksiku”, napisao je uz video koji je objavio na Twitteru poljski svećenik Daniel Wachowiak.

Scena je doista dirljiva, jer se na licu dječaka iščitavaju suosjećanje i ljubav, empatičnost koja je karakteristična za ljude s Downovim sindromom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicija velikih križnih puteva karakteristična je za Meksiko. U četvrti Iztapalapie Mexico Cityja svake godine se održava masovni križni put koji okupi i po nekoliko tisuća ljudi.

Bitno.net

 


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 4. travnja 2018.

Možda vam se svidi