Poznati kršćanski raper Lecrae (punim imenom Lecrae Devaughn Moore) progovorio je u svojoj pjesmi “Good, bad and ugly” o bolnom iskustvu abortusa na koji je nagovorio svoju djevojku, još u vrijeme prije svoga punog obraćenja, a sada se na internetu pojavio i video u kojem glazbenik opisuje duhovnu borbu s posljedicama grijeha koju je vodio nakon toga.

Pjesma u kojoj raper govori o tome kako je “odvezao djevojku do klinike”, te kako je “taj dan umro dio nas” objavljena je 2014. na albumu “Anomaly”. Sada je Lecrae sjeo za stol s pastorom Johnom Piperom i Johnom Ensorom, čelnikom Passion Life Ministries koja se bori protiv abortusa, i pričao o traumi koju je doživljavao nakon ubojstva svog djeteta.

“Bio sam mlad čovjek, još nisam završio školu. Bio sam tek na početku svog duhovnog puta”, započeo je svoju priču glazbenik i dodao kako je njegov život u to vrijeme bio pun droge i promiskuiteta. U jednom trenutku njegova djevojka ga je obavijestila da je trudna. Osjećao je tada kako je abortus pogrešna odluka, ali u njemu je vidio mogućnost bijega od odgovornosti roditeljstva.

“Bio sam toliko bešćutan i neosjetljiv u to vrijeme da mi je bilo potpuno normalno reći: ‘O, pa trebala bi abortirati’. Bio sam toliko fokusiran na sebe, a ne na Boga, da to čak nije bila niti dvojba. Samo sam je nagovorio na abortus”, ispričao je glazbenik koji je u međuvremenu postao najuspješniji raper čije su pjesme nadahnute kršćanstvom, višestruki dobitnik nagrade Grammy.

Nakon abortusa, potpuno je prekinuo kontakt s bivšom djevojkom. Htio je sve to potisnuti iz sebe, sjećanja na ono što je učinio. Međutim, krivnja je ostala. Znao je da je izabrao svoj život nauštrb života djeteta i ta spoznaja vlastite sebičnosti i grijeha je ostala u njegovu srcu. Cijelo to vrijeme čuvao je sliku bivše djevojke koja ga je, na neki način, podsjećala na dijete koje je abortirano.

Puno godina kasnije, kada se pripremao za brak sa svojom zaručnicom, odlučio je baciti sve fotografije svojih bivših djevojaka koje je čuvao. Naišao je i na fotografiju djevojke koju je nagovorio na abortus. Nije ju mogao baciti i počeo je jecati pred svojom budućom suprugom.

“Slomio sam se potpuno, zbog krivnje, kajanja i stida koji sam osjećao. To je za mene bio početak procesa ozdravljenja”, rekao je glazbenik.

Odlučio je napisati pjesmu o tome, ali prije nego ju je objavio nazvao je svoju majku i ispričao joj priču o kojoj ona uopće nije znala.

Njegova pjesma bila je nastavak procesa priznavanja grijeha i kajanja, procesa koji je sada pojačan i ovim javnim priznanjem.

“Evanđelje nas uči kako živjeti, ali nam i pomaže kada ne uspijemo živjeti kako treba. Tvoje javno priznanje grijeha moglo bi pomoći muškarcima i ženama da budu oslobođeni iz sjene koja ih porobljava. Milijuni odraslih ljudi imaju prigodu biti izliječeni”, rekao je Piper, dok je Ensor podsjetio kako su u SAD-u “već nekoliko desetljeća, osjećaj krivnje i žaljenja zbog abortusa postali najčešće ljudsko iskustvo novih naraštaja”.

To bolno iskustvo može biti nadvladano priznanjem grijeha pred Bogom i bližnjima.

Pogledajte video njihova razgovora.

Pogledajte video za pjesmu “Good, bad, and ugly”.

Goran Andrijanić | Bitno.net