Nakon iznimnog uspjeha redovničke himne i video spota „Hvala redovnika“ u izvedbi za tu priliku osnovanoga Redovničkoga band aida, Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica (HKVRPP) odlučila je utemeljiti još jedan manji glazbeni sastav, Redovnički sastav Laus.

I ta je glazbena skupina poput Redovničkoga band aida nastala kao dio programa Godine posvećenoga života koja ću u Katoličkoj Crkvi trajati do blagdana Svijećnice 2. veljače 2016. Članovi sastava Laus mlade su redovnice i redovnici okupljeni iz nekoliko hrvatskih redovničkih zajednica.

Anđel Gospodnji se moli duhovna je balada dalmatinsko-otočnog zvuka, kojom se Redovnički sastav Laus predstavlja javnosti. Tekst pjesme napisao je Tomislav Baran, a glazbu i aranžman Toni Eterović, autori koji su oblikovali i redovničku himnu „Hvala redovnika“. Autor video spota je Matko Petrić, a voditelj projekta fr. Anto Gavrić, provincijal Hrvatske dominikanske provincije.

Video spot pjesme sniman je na otoku Krapnju i Šibeniku u srijedu 19. i četvrtak 20. kolovoza 2015. Domaćice Redovničkom sastavu Laus tijekom cjelokupnoga snimanja bile su sestre dominikanke u Šibeniku, a mlade su pjevačice i pjevači nakon snimanja posjetili i sestre benediktinke te franjevke. Na samome Krapnju sastav su ugostili gvardijan franjevačkoga samostana fra Ivan Lelas te vlč. Andrija Vrane sa svim suradnicima tečaja duhovne obnove „Kursiljo“ koji se tijekom ljeta već godinama održava na Krapnju.

Bitno.net