Pravoslavni jeromonah Fotij Močalov pobjednik je ruskog talent-showa The Voice (Rusi su ga preveli, pa se zove Glas), a u zadnjoj epizodi emitiranoj prošli tjedan dobio je 76 posto glasova gledatelja.

Fotij je monah manastira Svetog Pafnutija koji se nalazi u gradu Borovsku. Tamo vodi manastirski zbor. Odrastao je u Njemačkoj, a nakon povratka u Rusiju osjetio je poziv na monaštvo.

Na audiciji za natjecanje rekao je kako pjeva od malih nogu, te kako je htio sa svijetom podijeliti taj talent. Pri tome, svi iz njegova manastira daju mu potporu.

Ne znamo je li ga na prijavljivanje barem malo potaknula katolička redovnica sestra Cristina Scuccia, talijanska uršulinka koja je prošle godine osvojila talijansku veziju te popularne televizijske franšize. Više o njoj možete pročitati OVDJE.

Fotij je pobijedio nakon izvedbe pjesme Per Te američkog pjevača Josha Grobana (pjesma je na talijanskom). Ovo je njegova pobjednička izvedba.

Poslušajte i pogledajte i ovaj video koji svjedoči o svom bogatstvu Fotijeva vokala. Riječ je o pravoslavnom crkvenom napjevu Exedisan Me Ta Imatia Mou (Skinuše s mene haljine moje) koji je on izveo u svom manastiru.

Bitno.net