Ususret proslavi 300. obljetnice pobjede branitelja Sinja u bitci s Turcima pod zagovorom Gospe Sinjske, klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj” snimila je spot za pjesmu “O, Gospe Sinjska”, koja je ujedno i njezina himna.

Pjesma je izraz njihove zahvalnosti Majci Božjoj – Gospi Sinjskoj u čiji su se zagovor stoljećima utjecali naši pradjedovi boreći se očuvati našu opstojnost na hrvatskoj zemlji, kako u obrani pred Turcima tako i u nedavnom Domovinskom ratu.

S pouzdanjem u Gospin zagovor alkari su obranili Sinj i Cetinsku krajinu prije 300 godina, jednako kako su to učinili hrvatski branitelji u nedavnom Domovinskom ratu, uzdajući se u zaštitu te iste Nebeske zaštitnice, Majke Božje.

Snimke iz zraka potpisuje Duje Marin, a režiju i snimanje Patrik Grgurić, dokazani autor spotova poznatih uspješnica mornaričke klape kao što su: “Ružo crvena”, “Oči u Oči”, “Zapivaj klapo moja”…

Ovaj spot i pjesma izraz su osobne vjere i zavjeta Gospi Sinjskoj članova klape Sveti Juraj, a od srca zahvaljuju svima koji su pomogli u njegovoj realizaciji, na poseban način Franjevcima u Sinju na čelu s fra Petrom Klapežom i župnikom fra Antoniom Mravkom kao i alkaru Neni Mariću i Viteškom alkarskom društvu u Sinju.

M.B.