Festivalska večer održana je u dva dijela. U prvom dijelu mladi su u pastoralnom centru sv. Bone predstavili svoj rad na području duhovne glazbe kroz pjesme koje su prošle na natječaju. Nastupili su Sonja Agata Bišćan, Ivana Sataj i VIS Sv. Antuna iz Bjelovara, VIS David iz Knina, Andreja Opačak, Elma Burnić, Benedikt iz Osijeka, Igor Begić i mladi iz župe sv. Terezije Avilske iz Požege, VIS Sv. Rok iz Virovitice, Donato Predovan, Zoran Horanjak i VIS Damjan iz Vukovara.

Drugi dio festivalske večeri održan je u crkvi Sv. Filipa i Jakova. Uživo, uz pratnju Bonofestovog benda, predstavljeno je 18 novih duhovnih skladbi koje su izveli fra Marin Karačić, Stjepan Lach, Adrijana Baković, Alan Hržica i Sementa Rajhart, Zvonimir Kalić, Zbor Izvor, Mario Brkić, VIS Mihovil, Trinity, Mia Kordić, Đuro Ravenšćak, Željka Marinović, Petra Antolić, Goran Bošković, Posvećene osobe “Mir i dobro”, Dominiks, Emanuel, Ivana i Marija Husar.

Ovogodišnji festival održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Zagreba i grada Vukovara.

IKA | Bitno.net