Festival počinje u nedjelju 2. kolovoza sv. misom u 20 sati nakon čega će uslijediti koncert župnih bendova iz Kaštela, i to Vis Gospini anđeli Kaštela, Slavljenički tim molitvene zajednice Dobri pastir i Vis Anđeli iz Rudina.

U ponedjeljak program započinje u 18.30 krunicom, nakon čega slijedi sv. misa na kojoj će propovijedati don Mihael Prović, predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Nakon sv. mise bit će kratko predavanje/razmatranje te oko 21.15 sati koncert zagrebačkog benda Cobus. Utorak je rezerviran za Hrvatsko nadzemlje, tako da će svi mladi moći uživati u njihovim popularnim filmovima, te će iz prve ruke čuti kako izgleda sudjelovanje u radu Nadzemlja mladih, koji su aktivno uključeni u njihove kreativne procese…

U srijedu će na sv. misi propovijedati i nakon nje imati kratko predavanje/razmatranje fra Ante Vučković, profesor KBF-a Sveučilišta u Splitu. A za glazbu i dobar provod svih prisutnih pobrinut će se Alan Hržica sa svojim bendom. Koncert počinje oko 21.15 sati.

U četvrtak na sv. misi propovijeda don Vinko Beus, također s kratkim razmatranjem/predavanjem, nakon čega će se održati koncert splitske grupe Prevail oko 21.15 sati.

U petak nam čak iz Osijeka dolazi pater Arkadiusz Krasicki, ili pater Arek kako ga odmilja zovu osječki studenti čiji je kapelan i duhovnik. Završna glazbena večer pripala je Županjskom zboru Shalom. Festival završava hodočašćem mladih u Sinj u subotu (8. kolovoza) navečer.

LABARUM festival organiziraju župa UBDM K. Lukšić, Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije i Kaštelanska udruga mladih KLUB uz potporu Grada Kaštela, Županije i brojnih malih i velikih donatora bez čijeg doprinosa festival vjerojatno ne bi bio ovakvog formata i sadržaja. Stoga svima veliko hvala i nadamo se da se vidimo u velikom broju na programu festivala. Program LABARUM-a počinje svakog dana u 18.30 sati krunicom nakon čega je sv. misa, zatim predavanje/razmatranje i na kraju glazbeni koncert.

Poslušajte i neke od bendova koji će nastupiti na Festivalu:

Bitno.net