Darovi prikladni za prvopričesnike

Mnogi za prvu pričest žele darovati vrijednu knjigu,  a najpoznatija knjiga za prvopričesnike ona je pape Franje Sveta Pričest. Susret s Isusom – istinska radost, jedinstvena knjiga popraćena lijepim ilustracijama u boji u kojoj papa Franjo jednostavnim i prvopričesnicima razumljivim riječima progovara o temeljnim vjerskim stvarnostima i upućuje važne poruke za život, pune ohrabrenja. Knjiga na početku sadrži poseban prostor u kojem je moguće napisati čestitku i posvetu prvopričesniku, a tu je i prostor za fotografije, uspomene i potpise uzvanika. 

Jedan od čestih darova prvopričesnicima je i Ilustrirana Biblija za mlade koja sadrži odabrane biblijske tekstove, popraćene bogatim i privlačnim ilustracijama koje pomažu lakšem razumijevanju biblijskog teksta. Knjiga je dostupna u dvije verzije: u bijelom ilustriranom tvrdom uvezu i klasičnom tvrdom uvezu u crvenoj boji.

Posebni knjižni poklon-paket Prva sveta pričest sadrži u lijepom i svečanom darovnom pakiranju dvije gore opisane knjige: Sveta Pričest. Susret s Isusom – istinska radost i Ilustrirana Biblija za mlade. Djeca će primanjem tog paketa za prvu pričest dobiti lijepu uspomenu, ali istodobno i dvije doista vrijedne knjige koje će ih uputiti u bogatstvo sakramenta Euharistije te im potaknuti zanimanje za Sveto Pismo. 

Lijepo osmišljena i ilustrirana knjiga Moja prva sveta pričest također je prikladan dar, koji uvodi ponajprije u značenje i smisao Euharistije, upoznaje s dijelovima svete mise, pomaže u usvajanju temeljnih molitava itd. U knjizi je predviđen i dio za ispunjanje osobnim podatcima, bilješkama i dojmovima prvopričesnika. 

Mnoštvo informacija o vjeri na način prikladan prvopričesnicima donosi Katolička enciklopedija za djecu. Pisana je jednostavnim jezikom i popraćena privlačnim ilustracijama, a sadrži ukratko prepričanu biblijsku povijest i povijest kršćanstva, priče o svecima te tumačenje temeljnih katoličkih vjerovanja i kršćanskih simbola.

Prvopričesnicima će svakako biti zanimljiv i Youcat za djecu – katolički katekizam za djecu i roditelje – koji obrađuje svu katoličku vjeru kako je izložena u Katekizmu Katoličke Crkve u obliku pitanja i odgovora, na djeci prikladan i od Crkve odobren način. Osim pitanja i odgovora, u knjizi se nalaze i odlomci s pojašnjenjima koji služe boljemu razumijevanju. Na kraju knjige nalazi se popis pojmova i tema kao pomoć za lakše nalaženje konkretnih sadržaja. Iz istog Youcat niza valja izdvojiti i album uspomena Youcat – Moja prva sveta pričest  koji će nezaboravne trenutke prve svete pričesti sačuvati zauvijek, a možete ga nabaviti zasebno ili u kompletu Youcat – Prva sveta pričest – koji u posebno dizajniranoj kutiji sadrži  Album uspomena i Katekizam za djecu i roditelje.

Za prvopričesnike su vrlo prikladne i Biblija za hrabre dječake Biblija za hrabre djevojčice – prekrasno ilustrirane, nadahnjujuće i poticajne knjige. Sara, Rebeka, Rahela, Mirjam, Ruta, Noemi, Estera, Elizabeta, Marta i Marija i mnoge druge iznimne biblijske žene oživljene su tako u knjizi Biblija za hrabre djevojčice, dok su iznimni biblijski muškarci kao što su Noa, Abraham, Izak, Jakov, Josip, Mojsije, Jošua, Samson, David, Ilija, Ivan Krstitelj, Petar, Pavao i mnogi drugi oživljeni u knjizi Biblija za hrabre dječake.

Osim knjiga, kao darovi prikladni za prvopričesnike mogu se izdvojiti i različite kvalitetne krunice od srebra i Swarowski kristala, slike, estetski srebreni reljefi s prikazom vjerskih simbola, narukvice s vjerskom simbolikom, križevi itd., a širu ponudu možete pogledati ovdje.  

Darovi prikladni za krizmanike

Kao prikladan dar za krizmanike ističe se posebna knjiga Pape Franje baš za tu namjenu:  Sveta potvrda. Poticajne misli za krizmanike. U ovoj lijepo opremljenoj knjizi obogaćenoj privlačnim fotografijama papa Franjo se neposrednim i povjerljivim riječima obraća izravno mladima progovarajući o sakramentu svete potvrde i darovima Duha Svetoga. U knjizi je predviđen i prostor za pisanje posvete i čestitke krizmaniku, kao i mjesto za fotografiju zbog čega je vrlo prikladan i vrijedan dan krizmanicima.

Novo inovativno biblijsko izdanje Youcat – Biblija za mlade odmah je po objavljivanju postalo jedno od najčešćih i najdražih darova za krizmanike, budući da ima trajnu vrijednost, a stilom i pristupom  namijenjeno je suvremenoj generaciji 21. stoljeća. Youcat je svjetski poznati i zaštićeni izdavački program posebnih privlačnih Biblija, molitvenika i katekizama za novu generaciju, koje su sastavili mladi za mlade pod nadzorom i uz pomoć crkvenih autoriteta. Youcat – Biblija za mlade prva je Biblija s predgovorom pape Franje. Vrlo privlačnog i modernog izgleda, sadrži bogat izbor tekstova iz Biblije, tj. Staroga i Novoga zavjeta, zatim uvode u svaku od biblijskih knjiga, tekstove koji objašnjavaju mnoge biblijske pojmove i događanja, te obogaćujuće citate svetaca, papa, duhovnih velikana itd. 

Jedinstveni vjerski priručnik pisan jezikom mladih YOUCAT – Katekizam Katoličke Crkve za mlade (Youth Catechism) prvi je katolički katekizam za mlade vrijedeći za cijelu Crkvu i u sebi sadrži sve ono što je mladima potrebno znati o katoličkoj vjeri. Originalna i privlačna sadržaja, s mnoštvom fotografija u boji i vrlo atraktivnim grafičkim elementima, bit će također drag dar krizmanicima.

Krizmanicima će biti privlačna i knjiga-intervju pape Franje Bog je mlad u kojoj on jednostavnim riječima progovara o mnogim temama koje zanimaju mlade, kao i novoobjavljena Papina knjiga Želim ti osmijeh u kojoj Papa progovara o kršćanstvu kao religiji radosti te svim ljudima nudi recept za istinsku sreću i za postizanje vedrine.

Prikladan dar povodom sakramenta sv. Krizme svakako je i vrlo popularna Velika Biblija u stripu. Sergio Cariello, Marvelov i DC crtač koji se proslavio stripovima Batmana i Supermana, pune tri godine posvetio je Velikoj Bibliji u stripu stvorivši tako svoje najznačajnije djelo. S više od 200 biblijskih pripovijesti koje donosi kronološkim slijedom, ova vizualna odiseja donosi uzbudljiv, napet, intrigantan i vjerodostojan prikaz povijesti spasenja, od Knjige Postanka do Knjige Otkrivenja. Gotovo 750 stranica punoga kolorita sadrže tisuće sjajnih ilustracija.

Krizmanike će sigurno obradovati i velika knjiga pitanja i odgovora Don Damir odgovara omiljenog studentskog kapelana don Damira Stojića, u kojoj on donosi odgovore na  303 pitanja o životu i vjeri.

Prepoznatljivu vrijednost i dragocjenu uspomenu na krizmu, osim knjiga,  mogu također predstavljati i različiti darovi s vjerskom simbolikom kao što su krunice, slike, srebreni reljefi, narukvice, križevi itd., čiju ponudu možete provjeriti i na linku ovdje.

Gdje pronaći i kako nabaviti prikladne knjige i darove

Gore predstavljene knjige i darovi prikladni za darivanje odabrani su iz ponude specijaliziranih vjerskih knjižara Verbum. Uz nabrojene ideje, u njima možete pronaći i mnoštvo drugih knjiga i prigodnih darova za sakramente širokog raspona cijena, a ljubazne djelatnice rado će vam pomoći pri odabiru prikladnih darova. 

Knjižare Verbum nalaze se u 11 hrvatskih gradova: dvije u Zagrebu (Kaptol 29 i Teslina 11), dvije u Splitu (Trumbićeva obala 1 i Pothodnik kod Prime 3), te u Rijeci (Janeza Trdine 1d), Zadru (Jurja Bijankinija 1), Šibeniku (Kralja  Tomislava 17), Dubrovniku (Poljana Paska Miličevića 4), Varaždinu (Zagrebačka 4), Slavonskome Brodu (Petra Krešimira IV. 28), Osijeku (Strossmayerova 13), Požegi (Trg Svetog Trojstva 13) i Vinkovcima (Vladimira Nazora 9). Radno vrijeme svih knjižara Verbum je od 8 do 20, a subotom od 8.30 do 13 h. Kontakt telefone knjižara u pojedinim gradovima možete pronaći na linku ovdje.

Darove možete odabrati i naručiti na kućnu adresu  i preko internetske knjižare www.verbum.hr, telefonom 021/360 244 ili mailom webknjizara@verbum.hr

Sponzorirani članak – Verbum.hr