Nakladna kuća Verbum upravo je objavila novu knjigu Michaela O’Briena “Očeva pripovijest” te tim povodom taj poznati autor gostuje u Hrvatskoj na predstavljanjima i druženjima s publikom.

Michael D. O'Brien

Najpoznatiji suvremeni kršćanski književnik Michael O’Brien, čiji su romani “Posljednja vremena”, “Otok svijeta”, “Pomrčina sunca” i drugi oduševili tisuće čitatelja, u ovomu svojem novom romanu nudi suvremeno prepričane prispodobe o dobrome pastiru i izgubljenomu sinu spojene u izvanredno djelo. Vlasnik male knjižare Alex Graham sredovječni je udovac čiji se život potpuno preokrene kada njegov sin student nestane bez objašnjenja ili bilo kakve naznake kamo je otišao. S minimalnim sredstvima otac započinje dugo putovanje koje će ga prvi put odvesti daleko od njegova sigurna i uredna svijeta. Slijedeći i najmanji trag na koji naiđe, započinje odiseju koja će ga korak po korak voditi na iznenađujuća mjesta i dovesti katkada do zastrašujućih ljudi i opasnosti.

Knjiga će javnosti biti predstavljena u Zagrebu i Splitu, a hrvatskim predstavljanjima nazočit će i sam autor Michael D. O’Brien.

Predstavljanje knjige “Očeva pripovijest” Michaela D. O’Briena i druženje s autorom u Zagrebu će biti održano u nedjelju, 17. ožujka, u 20 sati u dvorana župne crkve Sveta Mati Slobode, a knjigu će uz autora O’Briena predstaviti kroatistica i novinarka dr. sc. Tanja Baran te mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum koja je knjigu i objavila.

U Splitu će predstavljanje knjige biti upriličeno u ponedjeljak 18. ožujka u 20 sati u dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa gdje će knjigu u sklopu programa Dana kršćanske kulture predstaviti Michael O’Brien, dr. sc. Tanja Baran te mr. sc. Petar Balta. A u istoj dvorani, u utorak 19. ožujka s početkom u 20 sati Michael O’Brien će održati tribinu pod nazivom “Djeca, mladi i obitelj pred novim totalitarizmom”. U sklopu ovih predstavljanja bit će upriličeno i druženje s autorom na kojem će biti moguće postavljati pitanja autoru o njegovim ranijim romanima, životu i radu uopće, kao i o njegovim promišljanjima o aktualnim društvenim zbivanjima.

Svim posjetiteljima predstavljanja u Zagrebu i Splitu bit će osiguran i poseban popust na kupnju nove O’Brienove uspješnice “Očeva pripovijest” za koju je Joseph Fessio, S. J. rekao da je to najbolji roman Michaela O’Briena, koji zaslužuje biti uvršten na svaki popis ponajboljih svjetskih književnih uradaka.

Novu knjigu Michaela O’Briena “Očeva pripovijest” moguće je nabaviti  na web knjižari www.verbum.hr  i u svim knjižarama Verbum.

Bitno.net