Inteliber - 2014

Za sve ljubitelje dobre knjige započinje najznačajnija godišnja manifestacija u čijem je središtu knjiga – sajam Interliber. Ovogodišnji 37. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber održava se od utorka 11. studenoga do nedjelje 16. studenoga, a na njemu će nastupiti najznačajniji domaći nakladnici, među njima i najveći vjerski izdavači: Verbum, Kršćanska sadašnjost te Glas Koncila.

Nakladna kuća Verbum na svom štandu na uobičajenoj poziciji u paviljonu 5 publici će ponuditi čitav niz svojih noviteta. U biblioteci „Svjedočanstva“ upravo je objavljena knjiga „Moja utrka s đavlom“ Josepha Pearcea, danas vodećeg svjetskog katoličkog biografa, u mladosti fanatičnoga skinheada, jednog od vođa britanskih neofašističkih skupina i urednika časopisa koji je promicao rasističke ideje, u kojoj progovara o vlastitom putu obraćenja. Ljubitelji romana zasigurno će biti oduševljeni romanom o sv. Josipu „Snaga ljubavi“ Jana Dobraczynskoga koji je odličan spoj književnosti i duhovnosti. Roditeljima će sigurno od velike koristi biti novoobjavljena knjiga „Kako biti sretan s 1,2,3… djece?“, koja donosi vrlo praktična uputstva i savjete za obiteljski život, a djecu i mlade privući će zanimljivo izdanje „Biblija u stripu“. Na Verbumovu štandu čitatelji će moći pronaći i nekoliko knjižnih noviteta pape Franje, među kojima se posebno ističe knjiga „U potrazi za pravim blagom“. Sva Verbumova izdanja na Interliberu će biti dostupna uz sajamski popust od 20%, a pripremljeni su i posebni paketi uz popuste od 30% do 50%.

Kršćanska sadašnjost će također izlagati na uobičajenoj lokaciji u paviljonu 5, a među novitetima te nakladne kuće ističu se knjiga „Upravljanje Crkvom“ Roberta Rusconija, profesora povijesti kršćanstva i Crkava na Sveučilištu Roma Tre, zatim djelo „Novi ateizam“ u kojoj Michael Poole provjerava deset argumenata koje novi ateisti najčešće koriste. Među zanimljivim izdanjima svakako su i ona za djecu „Moje vrijeme za priču“, knjiga i bojanka.

U paviljonu 6 bit će smješten štand Glasa Koncila. Uz svoja redovna izdanja ponudit će čitateljima i najnovija izdanja među kojima valja istaknuti knjigu o životu  Chiare Corbelle Petrillo „Rođeni smo i više ne ćemo umrijeti“ te knjigu domaćeg autora Danijela Miščina „Poetika dviju usporednih smrti“.

Ulaz za sve posjetitelje na Interliber je besplatan, a radno vrijeme sajma je od 10 do 20 sati osim u petak i subotu kada je otvoren sve do 21 sat. Iskoristite prigodu te od utorka do nedjelje navratite i potražite dobre knjige.

Bitno.net