Porin
Nagrada “Porin” ove će godine po dvanaesti put biti dodijeljena za najbolji album duhovne glazbe. U kategoriji br. 36 nominirana su tri albuma “Križu sveti…” u izvođenju Vokalista Lada (glazbeni producenti Ivan Ivančan, ml. i Joško Ćaleta, nakladnik Aquarius records/Lado), “Trogirska duhovna glazba” u izvođenju Chorus Spalatensis (glazbeni producenti Nikola Buble i Joško Gujinović, nakladnik Croatia records) i “Uskrs fest ’11” razni izvođači (glazbeni producent Slavko Nedić, nakladnik Croatia records/Cro sacro/Hrvatski katolički radio).
Nagrada u kategoriji za najbolji album duhovne glazbe dodjeljuje se izvođaču i glazbenom producentu.

U kategoriji za najbolji album božićne glazbe (kategorija br. 37) u kojoj se nagrada dodjeljuje po peti put nominirani su albumi “Božić u kazalištu” izvođač Marko Tolja (glazbeni producent Olja Dešić, nakladnik Aquarius records/Maraton), „Dragi djede” u izvođenju zbora “Klinci s Ribnjaka” (glazbeni producent Nensi Atanasov Premelč, nakladnik Dallas records) i “HGM plays for Christmas” u izvođenju HGM Jazzorkestar Zagreb (glazbeni producent Sigi Feigl, nakladnik Aquarius records).
Nagrada će se dodijeliti izvođaču i glazbenom producentu.

Među nominiranima nalazi se još nekoliko izvedbi duhovnog sadržaja.
U kategoriji br. 21 za najbolju folklornu pjesmu nalaze se izvedbe “O Marijo Majko, slatki moj spokoju”, obrada Joška Ćalete s albuma “Križu sveti…” u izvođenju Vokalista Lada.
U kategoriji br. 22 za najbolju izvedbu folklorne glazbe nominirani su Vokalisti Lada sa skladbom “Svetoj žrtvi uskrsnici” s albuma “Križu sveti…”.
Nominacije vjerskog sadržaja nalaze se i u kategorijama klapskog pjevanja.
Tako je u kategoriji br. 23 za najbolji album klapske glazbe nominiran i album “Klape Gospi Sinjskoj 2011. Festival Marijanske duhovne klapske pjesme”, razni izvođači (glazbeni producent Mojmir Čačija, nakladnik Croatia records), a u kategoriji br. 24 za najbolju izvedbu klapske glazbe s istog albuma Klapa Šufit s “Večernjom”.

Središnja dodjela Diskografske nagrade Porin, devetnaeste po redu održat će se u subotu 5. svibnja u dvorani Centra Zamet u Rijeci, a Porin Classic u kategorijama klasike i jazza bit će dodijeljen u nedjelju, 14. svibnja u KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.(ika/bitno.net)