U okviru ovogodišnjeg zagrebačkog adventa i božićnih blagdana, prvi put predstavljaju se javnosti zagrebačke božićne jaslice. Imajući u vidu posebne okolnosti zbog pandemije koronavirusa te posljedica nedavnog potresa u Zagrebu, omogućeno je razgledavanje božićnih jaslica na virtualni način. Uz fotografije božićnih jaslica, predstavljene su i crkve unutar kojih se nalaze jaslice. Zahvaljujući posebnoj digitalnoj animaciji stječe se dojam kretanja u prostoru tijekom samog razgledavanja, te mogućnost promatranja fotografija iz više perspektiva. Virtualni prikaz pripremila je Turistička zajednica grada Zagreba.

Autor fotografija božićnih jaslica je vjeroučitelj dr. sc. Tvrtko Beus. Fotografije su nastale između 2007. i 2019. godine. Želja je bila omogućiti mnogima prikaz bogatstva, ljepote i simbolike zagrebačkih božićnih jaslica, počevši od prvih hrvatskih božićnih jaslica u crkvi Sv. Blaža, gdje u susret Isusu dolaze „obični“ ljudi, seljaci u narodnim nošnjama, tamburaši, redovnice, djeca, kao i drugi stanovnici starog Zagreba. Uz blaževske jaslice prisutne su mnoge druge jaslice, sve do novijih likovnih ostvarenja u crkvama.

Virtualno predstavljanja jaslica nalazi se na mrežnoj stranici Turističke zajednice grada Zagreba te na društvenim mrežama vezanim u ovaj multimedijski projekt.