Teovizija

Na vrhu top ljestvice najčitanijih knjiga u “Verbumovim” knjižarama smjestila se knjiga “New age i kršćanstvo”, jedinstven enciklopedijski priručnik u Hrvatskoj već prepoznatljivog autora i istraživača Novoga doba i alternative dr. sc. fra Josipa Blaževića. Slijedi je knjiga “Papa Franjo o životu i vjeri”, razgovor Sergia Rubina i Francesce Ambrogetti s Jorgeom Bergogliom, zahvaljujući kojem je moguće upoznati papu Franju izbliza – njegov život, njegove težnje i njegova promišljanja o najvažnijim duhovnim i općeljudskim temama. Na trećem je mjestu apostolska pobudnica biskupima, prezbiterima i đakonima, posvećenim osobama i svim vjernicima laicima o naviještanju evanđelja u današnjem svijetu “Evangelii Gaudium – Radost evanđelja”. Slijedi knjiga “Istinsko vodstvo” Alexandrea Havarda koja nudi konkretnu i praktičnu metodu za autentičan nutarnji rast i ostvarenje životnoga poslanja, bivajući tako vrlo koristan vodič prema osobnoj izvrsnosti. Na petom mjestu nalazi se knjiga “Sve o anđelima” Paula O’Sullivana, a na šestom “Ispovijest londonskoga gangstera” koja donosi dojmljivo svjedočanstvo Johna Pridmorea o životnom putu od londonskog podzemlja do obraćenja. Na sedmom je mjestu knjiga “Brak za novo vrijeme” Antonia Vazqueza nastala iz dvadesetpetogodišnjeg iskustva bračnog savjetovanja. Slijedi je knjiga Renza Allegrija “Padre Pio – čudesni život”. Na devetom mjestu je poznati postapokaliptični roman američkoga pisca Waltera M. Millera, prvi put objavljen 1959. godine, “Hvalospjev Leibowitzu”, a radnja romana smještena je u rimokatoličkome samostanu u američkoj pustinji stoljećima nakon razorna nuklearnoga rata koji je uništio cjelokupnu civilizaciju, pismenost i tehnički napredak. Millerovo književno remek-djelo na duhovit način postavlja i danas aktualna pitanja o smislenosti napredovanja ljudske civilizacije i zastranjenjima svijeta u kojemu živimo. Na desetom mjestu top ljestvice najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u siječnju smjestila se knjiga pape Franje “Ne dajte da vam ukradu nadu” pape Franje, a Papine riječi sadržane u ovoj knjizi poruka su ohrabrenja i poziva na istinski kršćanski optimizam.

Apostolska pobudnica pape Franje “Evangelii Gaudium. Radost evanđelja” bila je u siječnju najtraženije izdanje izdavačke kuće Kršćanska sadašnjost. Na drugom mjestu je knjiga Antona Tamaruta “Obiteljsko lice Crkve”, dok treće mjesto zauzima brošura s molitvama pape Franje “Molitva na prste”. Prva enciklika pape Franje “Lumen fidei. Svjetlo vjere” zauzima četvrto mjesto. Knjiga “Kad budeš prolazio” Mirka Ivanjeka i Vladimira Pavlinića nalazi se na petom mjestu. Šesto mjesto zauzima knjiga “Evanđelja u trapericama” čiji je autor Roberto Seregni, dok se “Ispovijesti” Aurelija Augustina nalaze na sedmom mjestu.

Na vrhu “Top 10 izdanja” izdavačke kuće Teovizija nalazi se knjiga Tomislava Ivančića “Čežnja za šutnjom”. Slijedi “Znanost Božanske ljubavi. ‘Mali put’ sv. Male Terezije” autora fra Bonaventure Dude. Na trećem mjestu je knjiga “Pet minuta s Ivanom evanđelistom” čiji je autor Mario Crvenka. Knjiga fra Zvjezdana Linića “Učitelj je ovdje i zove te” nalazi se na četvrtom mjestu, a knjiga Tomislava Ivančića “Vapaj za dobrim ljudima” je na petom mjestu.

Knjiga “Molitva smirenja” čiji je autor Peter Dickhof nalazi se na šestom mjestu, a knjiga “Biljke u Bibliji” čiji je autor fra Mario Crvenka je na sedmom mjestu. Osmo mjesto zauzima “Moj molitvenik” Anselma Grüna, a knjiga fra Zvjezdana Linića “Želiš li ozdraviti?” nalazi se na devetom mjestu, dok deseto mjesto zauzima knjiga “Duhovne obmane” čiji je autorica Moira Noonan.

IKA