knjige glas koncila

Na prvom mjestu među najtraženijim knjigama Glasa Koncila u ožujku knjiga je hrvatskog bibličara Darka Tomaševića »Poznato i nepoznato o Bibliji«, kojom je autor izabirući nepoznate i (manje) poznate, a ponekad i šokantne teme, Bibliju učinio zanimljivom i privlačnom današnjim čitateljima, nudeći im izvrsno pomagalo za dublje zanimanje za Sveto pismo, kao i za preispitivanje svojeg znanja o njemu.

Meditacije uz evanđelja u uskrsnom vremenu »Slavimo te Spasitelju svijeta« Josipa Šimunovića na drugom su mjestu, a knjiga religiozne poezije Vladimira Nazora »Ja vjerujem« na trećem mjestu.

Zatim slijedi troknjižje »Crkva i Hrvatska u izazovima slobode«, koja donosi glasovite tekstove iz novinske rubrike »Komentar« od 1991. do 1999. godine.

Peto mjesto zauzima knjižica Josipa Sanka Rabara »Zašto i druga pitanja«, koja za velike i male donosi pedesetak »dječjih« pitanja i autorovih odgovora na njih, koji se kreću u rasponu od duhovitih dosjetki do istinskih filozofskih razmatranja.

Potom slijedi knjiga koja je dotaknula tisuće srca »Rođeni smo i nikada ne ćemo umrijeti«, a donosi svjedočanstvo mlade žene – koja umire ostavljajući iza sebe muža i sina – da je život nevjerojatan dar.

Na sedmom se mjestu nalazi »Katekizam Katoličke Crkve«, koji donosi sav katolički nauk, a usmjeren je na produbljivanje poznavanja vjere, njezino dozrijevanje i ukorjenjivanje u život.

V.P.