TV

Otac Robert Barron snimio je ovaj revolucionarni program kao tematski prikaz onoga što (i zašto) katolici vjeruju. Ne radi se o video predavanju, povijesti Crkve ili promišljanju Svetog pisma; ovaj privlačan i zanimljiv pristup koristi umjetnost, arhitekturu, književnost, glazbu i sva druga blaga katoličke tradicije kako bi objasnio svevremenska učenja Crkve.

Otac Barron i ekipa serijala “Catholicism” snimali su u Rimu, Krakovu, Varšavi, New Yorku, Jeruzalemu, Sao Paolu, Lourdesu, Guadalupeu, Auschwitzu, Ugandi… – na preko 50 lokacija u 16 država. Radi se o katoličkom filmu kakav još nije snimljen.

Na stranicama serijala možete pogledati kratke trailere svakog od nastavka (ima ih 10), a čitav sadržaj možete naručiti preko njihovih stranica, odnosno Amazona. Barron je poznat po svojem projektu WordOnFire koji se bavi evangelizacijom, a pripadni TV kanal također ima dosta sljedbenika. Poznat je po raznim programima i sudjelovanjima u televizijskim projektima tako da taj način nastavlja rad biskupa Sheena.

Od svetih mjesta Izraela do samog srca Ugande, od slavnih svetišta Europe do ulica Meksika, Kolkate i New Yorka, otkriva se misterij katolicizma. Naučite što katolici vjeruju i zašto. Otkrijte puno značenje vjere.

Gornjem tekstu o serijalu koji smo preuzeli i priredili s bloga Katolik s dna kace dodajmo informaciju da je Robert Barron napisao i odličnu knjigu “Katolicizam” koja je nastala na temelju istoimenog serijala. Nakladna kuća Verbum je već otkupila prava za taj izdavački hit, tako da će i hrvatska publika biti u prilici čitati to iznimno djelo.