Učenici klasične gimnazije Fra Marijana Lanosovića u Slavonskom Brodu izveli su u utorak 12. lipnja u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić-Mažuranić školski mjuzikl “Briljantin”. Mjuzikl je imao humanitarni karakter, jer su prikupljenih oko sedam tisuća kuna od prodanih ulaznica namijenili UNICEF-ovoj akciji koja se ove godine provodi u svim školama pod geslom “Škola za Afriku”.

Aftrika

Ideja je potekla od skupine učenika 3. razreda, koji su sadržaj popularnog mjuzikla “Briljantin” prilagodili životu u svojoj gimnaziji, ostavljajući radnju u šezdesetim godinama protekloga stoljeća.

Producent mjuzikla Hrvoje Špicer, koji je u školi profesor glazbene kulture, a i ravnatelj je KKD, rekao je da su učenici u tri mjeseca koliko su trajale pripreme i naporne probe, sami osmislili scenarij, dramatičku razradu, izbor songova, nota, tekstova i svjetlosnih efekata. Mjuzikl se bavi tipičnim mladenačkim pitanjima – utjecaj prijatelja, traganje za vlastitim identitetom i općenito mjestom u društvu, te postavljanjem pitanja može li nas ljubav promijeniti ili je ona ta zbog koje se mijenjamo. Zbog velikog interesa slijedi repriza mjuzikla 20. lipnja. (ika/bitno.net)