Biserje-2D---Copy - 3

U suvremenom svijetu puno je ranjenih, onih s lošim i iskustvima i prošlošću koja ih muči, a najradije bi je zaboravili. Puno je i onih koji čeznu za ljubavlju, ali misle da je nisu dostojni ili se boje novih razočaranja. Puno je i onih koji ne mogu oprostiti ni sebi ni drugima, koji ne vjeruju ni u Božje oproštenje. Knjiga ‘Biser u pijesku’ svima takvima može biti svjetlo u tami, staza za izlazak iz začaranog kruga gorčine i (samo)optuživanja. Ovaj hit roman iz pera autorice Tesse Afshar progovara naime upravo o tome kako posljednju riječ u našem životu nema naša prošlost – već naša budućnost. Kroz prekrasnu ljubavnu priču ‘Biser u pijesku’ istovremeno pripovijeda o grijehu i kajanju, ljubavi i beznađu, ali i mogućnosti promjene koja je svakome potrebna i ponuđena.

Glavni lik romana je izvanredno lijepa djevojka Rahaba, čiji se život iz temelja mijenja u trenutku kada ju u dobi od 15 godina jedini čovjek kojega je voljela i kojemu je vjerovala – njezin otac – prodaje u prostituciju. Sama se sebi zavjetovala da više nikada ne će pokloniti svoje povjerenje nijednomu muškarcu. Međutim, Bog je imao drukčiji plan. U burni svijet njezinih emocija odjednom je ušao Salmon, ugledni vođa Judina plemena, čovjek časti i ponosa, neprijatelj njezina naroda.

Može li kanaanska bludnica, čiji se život sastoji u tome da bude poželjna muškarcima, biti prikladna žena jednomu od izraelskih vođa? Može li čovjek vjere voljeti ženu poput nje? Što žena uništene prošlosti treba učiniti kada želi prihvatiti ljubav, ali u nju više ne vjeruje?

Rahabina prava bitka bit će bitka njezina srca: može li ljubav srušiti obrambene zidine straha, odbijanja i nepovjerenja? Hoće li njihov buran odnos uspjeti opstati i iscijeliti njezino izranjeno i slomljeno srce? Pričajući priču o Rahabi, biblijskoj bludnici koja će postati Isusova praprabaka, roman ‘Biser u pijesku’ donosi ljubavnu priču kakvu samo Bog može potaknuti i zamisliti, priču koja je kadra iscijeliti i slomljena srca čitatelja.

Nije stoga začuđujuće da je ‘Biser u pijesku’ postao jedan od najčitanijih romana kršćanskoga nadahnuća posljednjih godina, a zahvaljujući upravo ovoj svojoj knjizi Tessa Afshar proglašena je “novim autorom godine” po izboru čitatelja pod pokroviteljstvom Family Fiction.

Hrvatsko izdanje romana ‘Biser u pijesku’ objavila je izdavačka kuća Verbum u sklopu biblioteke ‘Populus’ – novopokrenutog izdavačkog niz popularnih romana. Knjiga je dostupna u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a možete je prelistati i više o njoj saznati na linku ovdje.

Bitno.net