Slovenski umjetnik o. Marko Ivan Rupnik, DI, autor je u Vatikanu predstavljene službene slike Svjetskoga susreta obitelji u Rimu, prenosi Vatican News.

Slika „Otajstvo je to veliko” dimenzije 80×80 cm u svijetlim i toplim bojama – žutoj, narančastoj i crvenoj – predstavlja scenu biblijske svadbe u Kani, a prema umjetnikovim riječima, želi poručiti da je obitelj izraz sakramenta braka.

Dr. o. Marko Ivan Rupnik rođen je u Zadlogu u Sloveniji 1954. godine. Studirao je filozofiju, teologiju i Akademiju likovnih umjetnosti, a doktorirao je na papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, gdje i danas predaje. Do prošle godine vodio je duhovno-kulturni centar „Aletti”, a njegovi mozaici i sakralna djela ukrašavaju više od 220 mjesta u svijetu. Usto je dosad objavio 30-ak naslova, često vodi duhovne vježbe, a savjetnik je i u više rimskih kongregacija.

Svjetski susret obitelji koji će se od 22. do 26. lipnja 2022. održati u Rimu pod geslom „Obiteljska ljubav: poziv i put svetosti” ujedno će zaključiti Godinu obitelji Amoris laetitia. Susret se trebao održati ove godine, no zbog pandemije koronavirusa odgođen je za 2022.