Djeca i umjetnici odavno su otkrili plažu kao umjetničko platno. Bilo da se radi o pješčanoj plaži ili onoj s oblutcima, pravljenje raznih slika i oblika omiljena je aktivnost mnogih, a ponekad rezultira i prekrasnim umjetničkim djelima.

Jedno takvo, premda staro godinu dana, trenutno se dijeli po društvenim mrežama.

Radi se o prikazu jaslica, tj. Blažene Djevice Marije i Josipa s Isusom u kolijevci, koji je na jugozapadnoj obali Velike Britanije od kamenčića i oblutaka napravila četveročlana obitelj Slare.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Beach4Art (@beach4art)

Članovi obitelji redovito svoja djela objavljuju na Instagram profilu beach4art koji ima gotovo 5000  pratitelja, a o njima je u više navrata pisao i BBC.

U jednom razgovoru majka Ieva Slare, inače porijeklo iz Latvije, otkrila je kako su s aktivnostima počeli 2020. nakon što je sin trebao napraviti jedan oblik za potrebe školskog projekta.

Ubrzo su otkrili da pravljenje oblika od kamenčića pozitivno djeluje na njih, a i drži djecu “dalje od ekrana”.

Radove su stavili na društvene mreže gdje su dobili pozitivne komentare, a umjetnost na plaži prerasla je u redovitu obiteljsku aktivnost.

Ieva Slare, istaknula je za BBC 2021. kako pokušavaju svakog tjedna napraviti novi dizajn, ali i dodala da ih ne brine što plima svaki puta ispere njihove radove.

“Kažemo, neka odu, to je dio života.”