Mlada hrvatska umjetnica Eva Vukina, poznata po slikama vjerskih i katoličkih motiva, održat će prvu samostalnu izložbu, objavljeno je na njezinom Facebook profilu. Slike iz kolekcije hrvatskih svetaca i blaženika trebale bi posjetiti cijelu Hrvatsku, a neki od gradova u planu su Šibenik, Dubrovnik, Zagreb, Krk, Mali Lošinj, Split…

Eva Vukina postala je poznata široj javnosti nakon što je na koncertu Progledaj srcem, za vrijeme izvođenja pjesme upućene Djevici Mariji, na pozornici nacrtala sliku Gospe kako bdije nad Arenom.

Nakon koncerta izjavila je: “Osjećala sam se počašćeno i pomalo nedostojno toga da crtam Gospu. U meni je vladao poseban osjećaj spokoja, mira. Toliko ljudi, a tako posebna tišina uz pjesmu Majci. U tom trenutku razmišljala sam kako je Majka zaista prisutna i moli nad svima nama, čak sam i pjevala uz crtanje, ali je zvuk kasnio pa je izgledalo kao da pričam sama sa sobom.”

“Inspirira me ta želja da evangeliziram, da svjedočim kroz svoj rad, da ne bude to samo neko prazno oduševljenje slikom, mojim crtačkim i slikarskim sposobnostima već da poruka koju slika nosi ostane urezana duboko u srce promatrača”, dodala je u razgovoru za portal Poduzetna.com.

Prvo izložbu će imati u Križevcima. Naime, u sklopu manifestacija “Dani hrvatskih svetaca i blaženika” Gradskoj galeriji u Križevcima će 28. svibnja  od 20.15 sati biti održan program pod nazivom „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ u sklopu kojeg će biti otvorena izložba akrila, olovki i akvarela akademske slikarice Eve Vukine.

Obavijest o prvoj samostalnoj izložbi Eve Vukine prenosimo u cijelosti:

Konačno je došao red na mene da vas pozovem na svoju prvu SAMOSTALNU izložbu i to izložbu naših svetaca i blaženika koja će biti u nekoliko hrvatskih gradova. Ima li veće radosti? Dobila sam tu čast da promoviram naše svece diljem Hrvatske, zapravo, bolje reći da promoviram Božju veličinu kroz portrete hrvatskih svetaca.

Izlagat ću portrete u olovci, akvarelu i na platnima većih dimenzija pa evo, bilo bi mi drago da dođete, da vidite moje slike uživo, da se susretnemo i upoznamo.

Sama realizacija, meni osobno bila je zahtjevna, puna kušnji i prepreka… ta žrtvica nije ništa prema žrtvi koju su podnijeli naši sveci za svoje bližnje, za našu domovinu.

Prvo otvorenje izložbe je u Križevcima 28. svibnja 2020., a bit će otvorena do 10. lipnja.

Veselim se ovoj turneji sa svecima!

Vidimo se!

BVB

Konačno je došao red na mene da vas pozovem na svoju prvu SAMOSTALNU izložbu i to izložbu naših svetaca i blaženika koja…

Objavljuje Eva Vukina ArtSubota, 23. svibnja 2020.