Mlada talentirana umjetnica iz Čakovca, Eva Vukina, pred 18 tisuća okupljenih ljudi na „Progledaj srcem“ je naslikala lik Majke Božje kako bdije nad zagrebačkom Arenom. Mada umjetnica je već poznata čitateljima Bitno.net-a jer smo već u nekoliko navrata objavili umjetničke radove kojima se Eva Vukina prisjetila žrtve Vukovara.

Eva Vukina u razgovoru za portal poduzetna.com je progovorila o svojoj brojnoj obitelji, odnosu s Bogom i načinu na koji doživljava umjetnost. Odrastala je uz dva starija brata i dvije sestre.

„Moram istaknuti kako smo nakon najstarije sestre Janje zapravo izmoljeni u Međugorju jer je majci nakon nekoliko spontanih pobačaja bilo rečeno da neće moći začeti, ali očito smo bili i jesmo potrebni ovom svijetu pa je naša nebeska Mama uslišala žarke molitve roditelja“, objašnjava umjetnica koja je članica molitvene zajednice Totus Tuus.

O svojem nastupu na „Progledaj srcem” govori: „Osjećala sam se počašćeno i pomalo nedostojno toga da crtam Gospu. U meni je vladao poseban osjećaj spokoja, mira. Toliko ljudi, a tako posebna tišina uz pjesmu Majci. U tom trenutku razmišljala sam kako je Majka zaista prisutna i moli nad svima nama, čak sam i pjevala uz crtanje, ali je zvuk kasnio pa je izgledalo kao da pričam sama sa sobom“.

U razgovoru također objašnjava kako inspiraciju za svoj umjetnički rad često pronalazi u Božjoj riječi. „Inspirira me ta želja da evangeliziram, da svjedočim kroz svoj rad, da ne bude to samo neko prazno oduševljenje slikom, mojim crtačkim i slikarskim sposobnostima već da poruka koju slika nosi ostane urezana duboko u srce promatrača“, kaže.

Razgovor s umjetnicom Evom Vukinom možete pročitati OVDJE.

Bitno.net