Michael W. Smith

U srijedu 6. lipnja u zagrebačkom HypoCentru dogodit će se koncert koji već sada, i prije njegova održavanja, možemo mirne duše proglasiti događajem godine kada je u pitanju suvremena kršćanska glazba. Michael W. Smith, američki pjevač i skladatelj čije su pjesme utjecale na čitave generacije glazbenika duhovne glazbe i definirale žanr koji obično zovu nazivaju imenom “worship” (engleska riječ za štovanje) dolazi u Zagreb u sklopu svoje kraće europske turneje. Hrvatsku, nažalost, rijetko posjećuju glazbena imena bilo kojeg žanra kada su na vrhuncu svoje kreativne snage, ali u ovom slučaju upravo je o tome riječ. M. W. Smith Zagreb je odabrao kao jedan od tek nekoliko gradova na svojoj akustičnoj europskoj turneji zbog čega se može očekivati da će se na koncert u HypoCentru sliti rijeka njegovih fanova iz susjednih nam zemalja.

Voliš duhovnu glazbu? Pridruži nam se:

Ponovimo činjenice: Michael W. Smith jedan je od najpoznatijih svjetskih izvođača i skladatelja suvremene kršćanske glazbe koji iza sebe ima 22 albuma prodanih u više od 15 milijuna primjeraka. Osvojio je i tri Grammy nagrade te devet Grammy nominacija. Skladao je čitav nih pjesma koje su danas klasikama suvremene kršćanske glazbe (spomenimo samo Agnus Dei, Healing Rain, Turn Your Eyes Upon Jesus…). Njegov utjecaj već odavno je prešao granice kršćanske glazbene scene, pa su tako njegovi vjerni fanovi članovi benda U2 kojima je gostovao na njihovim albumima.

Ono što je važnije od svih ovih dojmljivih biografskih podataka jest da iza njih stoji čovjek koji je svoje glazbene darove doista iskreno i u cijelosti predao Bogu i koristi ih na Njegovu slavu što se vidi i osjeti iz svake njegove odsvirane i otpjevane note. Amerikanac koji je svojedobno izjavio kako želi da ga pamte kao “bogobojaznog čovjeka koji je volio svoju ženu i djecu” osim samim pjesmama na glazbenike je utjecao i svojim jednostavnim i kršćanskim pristupom uspjesima koje je ostvario.

Suvremena kršćanska glazba ili CCM (Contemporary Christian Music) žanr je koji trenutačno doživljava pravi procvat u svijetu, pa sve više i u Hrvatskoj. Koncert M.W.Smitha, čije održavanje možemo zahvaliti skupini entuzijasta iz Bono Recordsa okupljenih oko Andreja Grozdanova, promotora CCM glazbe, zasigurno će ostaviti duboke glazbeno-duhovne plodove koji će taj razvoj u Hrvatskoj još više potaknuti.

Koncert počinje u 20 sati, a cijena ulaznice na dan koncerta je 130 kuna. Više informacija na http://www.facebook.com/events/342514112471331/

G. A.