Ovom akcijom u bilo kojoj od 13 knjižara diljem Hrvatske (Split, Zagreb, Rijeka, Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Varaždin, Slavonski Brod, Osijek, Požega i Vinkovci) i na web knjižari verbum.hr svaki kupac ima pogodnost da za tri kupljene knjige u izdanju nakladničke kuće Verbum jednu od njih dobije besplatno, a besplatna je ona knjiga s najnižom cijenom.

Ovom prigodom moguće je birati iz Verbumove ponude od preko 800 vrijednih i zanimljivih naslova raznovrsne tematike, a o kojim je knjigama riječ možete pogledati ovdje.

U ovu akciju uključeni su i Verbumovi noviteti i najveće uspješnice, o kojima više možete saznati u ovome članku. 

Među novim Verbumovim izdanjima svakako izdvajamo zbirku poticajnih meditacija i molitava predanja legendarnog fra Zvjezdana Linića, knjigu Dragocjen si u Božjim očima. Najljepše meditacije i molitve fra Zvjezdana Linića, među kojima su i one dosada neobjavljene, sabrane su u ovoj jedinstvenoj knjizi koju je priredio poznati književnik Stjepan Lice – fra Zvjezdanov prijatelj i jedan od najboljih svjedoka njegova predanog svjedočenja Božje ljubavi i blizine. Ponirući u ove meditacije, doživjet ćete da je Bogu stalo do vas, da vas on ljubi i onda kada biste htjeli pobjeći od njegove ljubavi i da vas prihvaća kao svoju predragocjenu djecu.

Drugi novitet nakladniče kuće Verbum koji vrijedi spomenuti je i nova hit knjiga pape Franje Želim ti sreću. Potraga za srećom zajednička je svakome od nas. To je želja za puninom koju je Bog stavio u naša nemirna srca i koja se – sasvim suprotno od odveć „površnih“, „jeftinih“, „uvjetnih“ „jednokratnih“ ponuda, koje nas nužno ostave još praznijima i razočaranijima – istinski može ostvariti samo u onome što nas ispunja u našoj najautentičnijoj i najdubljoj biti. Želim ti sreću putokaz je pape Franje za sreću svakoga muškarca i žene. Na ovim stranicama Papine riječi – obogaćene odlomcima iz njemu omiljenih knjiga – ocrtavaju konkretan put do istinske sreće, koja ni na koji način ne zanemaruje životne poteškoće, već se suočava s njima i nadilazi ih u vjeri i nadi jer, kako ističe Papa, „nije Bog greškom poželio naše živote. Naprotiv, stvorio nas je jer želi da budemo sretni.“

Na izrazit odjek kod publike naišla je i knjiga meditacija Isus govori tvome srcu mističarke Gabrielle Bossis. U ovoj jedinstvenoj knjizi nalaze se tekstovi probrani iz duhovnih spisa poznate katoličke mističarke Gabrielle Bossis, raspoređeni u 365 kratkih i poticajnih meditacija za svaki dan u godini. Svaka meditacija, za koju nije potrebno više od nekoliko minuta, započinje biblijskim citatom, a na kraju je obogaćena i završnom poticajnom mišlju koja služi kao vodilja u svakodnevnici. I tako tijekom cijele godine. 

Među publicističkim djelima ističe se klasik i jedan od temeljnih tekstova konzervativne misli, djelo Ideje imaju posljedice. U ovom djelu Richard M. Weaver neštedimice dijagnosticira bolesti našega doba i nudi stvaran lijek. On tvrdi da je propadanje zapadne civilizacije rezultat sve većega prihvaćanja relativizma nad transcendentnom stvarnošću. No postoji rješenje koje se sastoji u ispravnome korištenju ljudskoga razuma, u ponovnome prihvaćanju više stvarnosti i u priznavanju da ideje – jednako kao i djela – imaju posljedice. 

Svjetski bestseler Vladavina cijenjenog autora Toma Hollanda epska je priča o tome kako smo postali to što jesmo te zašto razmišljamo tako kako razmišljamo. Obuhvaćajući vrlo širok vremenski raspon, počevši od perzijske invazije na Grčku 480. pr. Kr. do aktualne migrantske krize u današnjoj Europi, od Babilona do Beverley Hillsa, od ukidanja ropstva do pojave sekularizma, od Mojsija do #MeToo pokreta, omiljeni autor povijesnih uspješnica Tom Holland istražuje razloge zbog kojih, u društvu koje sve više sumnja u vjerske tvrdnje, toliki naši urođeni stavovi ostaju nepovratno kršćanski. Čak su i sve brojniji Zapadnjaci koji su napustili vjeru svojih predaka i koji sve oblike religije odbacuju kao besmisleno praznovjerje i dalje tako prepoznatljivo njezini baštinici.

Hit knjiga Tajna moga sina iskrena je i autentična ispovijest majke blaženog Carla Acutisa koja progovara o tom velikom blaženiku trećeg tisućljeća iz najintimnije perspektive. Kako je biti majka sveca? Kakav je Carlo zapravo bio i kako je bilo živjeti u istome domu s njim? Kako živjeti sa spoznajom da vam voljeno dijete umire? Kako se nositi s ovom nezamislivom mukom? Majka bl. Carla Acutisa prvi put otkriva intimne, privatne trenutke iz života svoga sina, uključujući i izvatke iz njegovih dnevnika te njegove posljednje dane. 

Autorski projekt Verbumovoga uredničkog tima, Molitveni dnevnik za žene, koji je dostupan u dvije boje, ružičastoj plavoj, novo je djelo i originalan koncept s kojim se hrvatska publika dosada nije imala prilike susresti. 

Zakoračite u svaki novi tjedan s ohrabrenjem i poticajem Božje riječi. Uronite u dubine svojega srca. Neka vam u tome pomognu snažni poticaji omiljenih duhovnih autora kao što su Jacques Philippe, Fabio Rosini, Victor Sion i dr. Otkrijte darove Božje ljubavi i milosti kojima vas obasiplje te uđite u novi tjedan zahvalna srca. Obnovite ili donesite nove odluke po kojima ćete iz dana u dan surađivati s Božjom milošću. Životni izazovi i teret svakodnevnoga života često zarobljavaju naše misli i srce te nam oduzimaju mogućnost da u sebi i oko sebe prepoznamo priliku za radost, sreću i zahvalnost. Izlazak iz toga vrtloga tjeskobe, stresa i nesigurnosti možemo ostvariti jedino po susretu s Bogom u nutrini svojega srca. Kada naš život postane molitva, a molitva postane naš život, prestajemo biti sami i ulazimo u trajnu Božju prisutnost. Sve što činimo postaje prožeto Njegovom milošću koja nas preobražava i nosi.

Za kraj, opustite se uz Verbumove romane iz biblioteke Populus, među kojima izdvajamo nedavno objavljeni roman Edenbrooke autorice Julianne Donaldson. U ovom će romanu protagonistica Marianne Daventry učiniti sve da pobjegne dosadi u Bathu i ljubavnim nasrtajima neželjenog udvarača. Kada joj stigne poziv sestre blizanke Cecily da joj se pridruži na velikom posjedu Edenbrooke, prihvaća ga objeručke. Marianne misli da će se tamo moći opustiti i uživati u voljenom engleskom krajoliku dok njezina sestra pokušava osvojiti naočita nasljednika Edenbrookea, no otkriva da i najbolje osmišljeni planovi znaju poći po zlu.

Posjetite Verbumove knjižare i web knjižaru verbum.hr od 1. do 29. veljače i iz bogate ponude Verbumovih naslova odaberite nešto za sebe i svoje najdraže uz posebne pogodnosti akcije “Uzmi 3, plati 2”.

(Troškovi dostave za telefonske narudžbe ili narudžbe putem interneta obračunavaju se prema uvjetima dostave naznačenim na stranicama web knjižare verbum.hr.  Popust iz ove akcije ne zbraja se s ostalim popustima, npr. članskim popustom kluba Verbum te se ne odnosi na asortiman personaliziranih darova.)

Sponzorirani članak