Beninski rimokatolički svećenik i misionar u Hrvatskoj, autor meditativne literature i prvi sveučilišni kapelan Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, Odilon Singbo predstavit će novi Verbumov roman „Bakhita“ o potresnom i dramatičnom životu Jozefine Bakhite koja je u dobi od samo sedam godina oteta iz rodnog sela u Darfuru na jugu Sudana i odvedena u ropstvo. Bio je to početak pakla u kojemu je iskusila zvjerska zlostavljanja i najgore patnje koje ljudsko biće može zamisliti.

Francuska spisateljica Véronique Olmi dirljivim lirskim rukopisom vješto je prikazala njezine životne bitke, nutarnja previranja, ali i snagu i veličinu njezine duše, stvorivši tako remek-djelo – snažnu, dramatičnu i istinitu priču o životu ove iznimne žene – sudanske ropkinje koja je postala kanonizirana svetica Katoličke Crkve.

Roman „Bakhita“ je osvojio prestižnu francusku književnu nagradu Prix du roman Fnac i dospio u finale svih najuglednijih francuskih spisateljskih nagrada, provevši više od godinu dana na ljestvicama najčitanijih naslova.

Videokonferencija o ovom romanu i životu sv. Bakhite, s vlč. Odilonom Singbom kao glavnim sudionikom, održat će se sutra, u četvrtak 10. prosinca u 11.00 sati, a izravno će se emitirati na Verbumovom facebook kanalu https://www.facebook.com/verbum.hr/.

Više o ovom potresnom romanu možete saznati na linku ovdje.