Upravo je iz tiska izašla knjižica, Stjepana Arnuša: Krunica – razmatranje radosnih otajstva.

Kako piše u predgovoru:

U svojoj knjizi Kako govoriti o Bogu Fabrice Hadjaj kaže:

„Zašto mi govoriš o Bogu dok stojim ispred tebe? Govori mi o sebi, govori mi o meni, govorimo o nama, o čaši vina koju ćemo zajedno ispiti… Zašto me upućuješ na nešto što ne vidiš, a ne prihvaćaš ono što vidiš? Zašto mi govoriš o Bogu kad je tu ova predivna djevojka koja je upravo prešla ulicu ili pak ovo lijepo sunce koje objašnjava današnji dan?“

Tako i u ovoj knjižnici svako otajstvo radosne krunice započinje prvo govorom o meni, o tebi, o nama. U njemu se govori o tebi, o tvom ocu, tvojoj majci, tvojim prijateljima, tvojim situacijama, tvojim poznanicima, o tvojem svijetu u kojem živiš. Polazi se od onoga što uistinu jesi/jesmo, kakav/kakvi smo. Otajstva govore o nama. I kad se ocrta stvarnost, naša stvarnost, tvoja i moja tek tada u tu stvarnost može ući Bog. I to utjelovljeni Bog. I to je temelj radosnog otajstva. U moju priču ulazi Bog. U istinsku, ogoljelu priču mog života. I prima me svojim rukama i nosi me. Ozdravlja.

Ova knjižica želi progovoriti modernim jezikom, ali ne želi modernizirati Istinu. Istina je uvijek ista. Čovjek je grešan i potreban je spasenja. Grijeh je užasna surova stvarnost, nemilosrdno drobljenje života. Grijeh je užas. Grijeh je sijač smrti. Tvorac pustoši i samoće. Grijeh je jači od čovjeka. U tu stvarnost ulazi Bog. Istina. Riječ. Utjelovljena Riječ. Ona dolazi da trpi, da bude razapeta, da umre i uskrsne. Dolazi da nas spasi.

Svaka molitva krunice je dolazak Isusa u našu grešnu stvarnost. Stoga je svaka krunica molitva pobjede. Svaka krunica je primanje spasenja. To je molitva koja me otvara Isusovoj ljubavi, a ljubav liječi.

Donosimo vam video Isus ostaje do kraja koji prikazuje treće otajstvo radosne krunice: koga si Djevice rodila. U trećem otajstvu Radosne krunice  prikazano je kako Isus ostaje do kraja. Ostaje uz one koji odbacuju svoju djecu zbog raznih deformiteta. Ostaje uz njih i traži ih dok ih ne nađe. Ne odustaje. Iznova se rađa. Ostaje do kraja s onima koji su odbačeni, pronalazi načine kako da ih utješi i ozdravi. I Isus ostaje s onima koji ljube. Njima daje moć da čine ono što je protivno zakonima ovoga svijeta. Daje im da sudjeluju s njim u utjesi i ozdravljenju drugih.  Oni imaju lijepe oči. Lijepe kao grandpa, kao Isus i kao mali.